Chokoladekage med orange

Chokoladekage med orange

8-10 personer

Ingredienser

  • 175 g sukker
  • 2 æg
  • 100 g hakket mørk appelsinchokolade
  • 2 tsk. reven usprøjtet appelsinskal
  • 150 g hvedemel
  • 3 spsk. kakaopulver
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 dl yoghurt
  • 200 g blødt smør
  • Chokocreme:
  • 100 g hakket mørk appelsinchokolade
  • 2 spsk. vand
  • 100 g smør
  • 150 g flormelis
  • Pynt:
  • evt. usprøjtet appelsinskal

  1. Pisk sukker og æg,til det er skummende.Bland hvedemel,kakao, bagepulver ogchokolade, og vend deti sukker og æg. Røryoghurt i. Pisk smørreti.
  2. Kom dejen i ensmurt form 1½ l. Herhar vi brugt en skorstensform,men du kanogså bruge en brødform.Bag kagen ca. 1time ved 175 gr. på andennedersteovnribbe.Stik et spyd i kagen, erder rå dej på, skal denbage lidt længere.
  3. Smelt chokoladeog vand sammen overvandbad eller i mikroovn.Lad det køle lidt af.Rør chokolade, smør ogflormelis sammen tilen jævn og tyk glasur.Smør det på kagens topi et lidt tykt lag. Pyntevt. med appelsinskal.