Chokoladekager med nougatcreme og blåbær
Små, delikate kager med nougatcreme. Serverer du bobler til, så husk, at den skal være sød.
12 stk. Chokoladekager med nougatcreme og blåbær
Total:45 minutter
Ingredienser
- 2 blade husblas
- 150 g nougat
- 1 dl piskefløde
- 1½ dl piskefløde til skum
- 3 æg
- 225 g sukker
- 150 g mørk chokolade
- 200 g smør
- 100 g mel
- 75 g valnødder
- lidt kakao
- Pynt: hakket hvid chokolade, 100 g blåbærog lidt frisk mynte.
Sådan laver du chokoladekager med nougatcreme:
- 1. Kom husblas i en skål med koldt vand og lad det udbløde. Skær nougaten i små tern og kom det i en skål.
- 2. Hæld 1 dl piskefløde i en lille gryde og opvarm det, kom udblødt husblas i den varme fløde og rør rundt så husblassen smelter. Sigt den varme fløde over i skålen med nougat og rør det jævnt. Pisk den anden portion fløde til flødeskum og vend det i nougatmassen. Hæld det i en lille form og sæt det i køleskabet 3 timer.
- 3. Pisk æg og sukker hvidt med en elpisker. Smelt smør og chokolade i en skål over vandbad. Rør æggemassen sammen med chokolademassen. Hak valnødderne groft. Sigt melet i dejen og vend det forsigtigt i og afslutningsvis vendes valnødderne i. Fyld dejen i muffinforme 2/3 dele op i formen.
- 4. Bag kagerne 15-18 minutter ved 185 grader. Tag kagerne ud af formen – drys med lidt kakao. Dyp en lille ske i varmt vand, og sæt en lille skefuld nougatcreme på hver kage. Pynt kagerne med hakket hvid chokolade, blåbær og frisk mynte.
- FORRET: Salat med pighvar, sprød serrano og pærer
- HOVEDRET: Tournedos med stegte svampe og brøndkarsecreme
SE OGSÅ:Nytårsmenu på 1 time
SE OGSÅ:Nytårsmenu på 3 timer
SE OGSÅ:Nytårsmenu på 5 timer