Små fine chokoladekager til dessert

Små fine chokoladekager til dessert

Disse kager er hverken hurtige eller nemme, men smagen er himmelsk. Kagerne kan laves i god tid, de kan holde sig i køleskab i 3-4 dage.

7-8 kager

Total:10 minutter

Kage:

  • 4 æg
  • 125 g sukker
  • 4 spsk. kakao
  • 1 spsk. mel
  • 3 æggeblommer
  • 3 spsk. sukker
  • 1 spsk. majsstivelse
  • ½ vaniljestang
  • 2 dl sødmælk
  • 180 g mørk chokolade
  • evt. 1-2 spsk. rom, cognac eller likør
  • ¼ liter piskefløde
  • 75 g hasselnødder
  • 2 spsk. flormelis
  • 150 g mørk chokolade
  • 1 spsk. kokosolie eller smør
  • frysetørret hindbær

Kage:

  1. Del æggene i blommer og hvider. Pisk hviderne til blødt skum i ca. 1 min., og pisk sukkeret i. Pisk, til det er en tyk og stabil marengs (2-3 min.). Vend æggeblommerne i marengsmassen.
  2. Sigt kakao og mel sammen, og vend det i æggecremen.
  3. Bred dejen jævnt ud på en bageplade med bagepapir (30x40 cm), og sæt den midt i ovnen ved 180 grader i ca. 10 min.
  4. Vend kagen ud på et stykke sukkerdrysset bagepapir, og træk forsigtigt bagepapiret af. Afkøl, og udstik kagen i 28-32 runde eller firkantede stykker (ca. 6 cm).

Creme:

  1. Pisk æggeblommer, sukker, majsstivelse og vaniljekorn sammen i en lille gryde, og pisk mælken i. Pisk det over middel varme, til det tykner, og akkurat når kogepunktet. Hæld cremen over i en skål.
  2. Hak chokoladen, og smelt den i den varme vaniljecreme. Tilsæt evt. spiritus, og afkøl.
  3. Pisk fløden til blødt skum, og vend den i chokoladecremen. Hæld moussen i en sprøjtepose, og sæt den i køleskab i ca. 1 time.

Kager:

  1. Læg kagerne sammen med chokoladecremen (3 lag creme og 4 kager). Glat siderne med en palet, og sæt kagerne i fryseren i 30-60 min.

Ovetræk:

  1. Rist hasselnødderne i ovnen ved 160 grader i 10-15 min. Gnid hinderne af i et rent viskestykke. Hak de stadig lune nødder sammen med flormelis i en foodprocessor med pulseknappen.
  2. Hak chokoladen groft, og smelt den i en skål over et varmt (ikke kogende) vand bad, til den er ca. 48 grader. Tilsæt kokosolie, og bland nødderne i chokoladen. Lad den blive 30-31 grader.
  3. Sæt de kolde kager på en rist over et stykke bagepapir, hæld chokoladen over kagerne, og fordel det med en lille palet. Saml chokoladen fra bagepapiret, og brug det igen. Sæt kagerne i køleskab, til overtrækket er stivnet.
  4. Pynt kagerne med små sprøjtetoppe af mousse, og drys med frysetørret hindbær.