Chokolademarengs med basilikummarinerede jordbær
Et nu version af den vidunderlige marengsdessert. Resultatet er en helt fantastisk og ikke mindst smuk dessert, som smager virkelig dejligt.
7
Ingredienser
- Chokoskum:
- 3 spsk usødet kakaopulver, Valrhonas er dyr men virkelig god
- 4 spsk flormelis
- 4 dl piskefløde.
- Marengbund:
- 5 store æggehvider, stuetempererede
- 275 g sukker
- 2 spsk kakaopulver
- 100 g hakket chokolade ca 70%
- 2 spsk eddike eller citronsaft
- Marinerede jordbær:
- 500 g jordbær, friske og faste
- 1 dl sukker
- friske finthakkede basilikumblade efter smag
Sådan laver du chokolademarengs:
- Chokoskum: Bland piskefløden, kakaopulveret og flormelis sammen i en skål og sæt den i køleskabet. På den måde får chokoladesmagen ekstra intensitet og dybde, når den får lov at trække i køleskabet. Pisk til skum lige før servering.
- Marengs: Tænd ovnen på 175 grader. Pisk æggehviderne i en helt ren og tør skål, indtil de danner bløde toppe. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen under stadig piskning, indtil marengsmassen er stiv, blank og skinnende. Vend til sidst kakaopulveret, den hakkede chokolade og eddiken i marengsmassen. Spred marengsmassen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, så der dannes en cirkel på ca 25 cm i bredden med en let udhuldning i midten. Sæt marengsbunden i ovnen og skru med det samme ned på 110 grader. Bag bunden i halvanden time og lad den køle af inden i ovnen. Marengsbunden kan sagtens opbevares i en lufttæt beholder nogle dage, hvis den eke skal spises samme dag.
- Jordbær: Fjern stilkene, og de vend dem med sukker og basilikumblade.
- Servring: Kom chokoskummet på marenges. Kom de marinerede jordbær ovenpå. Dryp til sidst med sukker-basilikumlagen fra jordbærrene.
- Prøv også sorbet med ananassalvie