Opskrift på chokolademarengskager

Chokolademarengskager med brombærcreme

Syrlige brombær og søde marengs med chokolade er både perfekt som dessert eller til kaffen.

20

Ingredienser

  • 5 æggehvider
  • 350 g sukker
  • 1 tsk æbleeddike
  • 2 spsk hvedemel
  • 5 spsk kakao
  • 150 g mørk chokolade, grofthakket
  • 250 g brombær
  • ½ flækket vaniljestang
  • 100 g sukker
  • 2½ dl piskefløde
  • 50 g mørk chokolade.

  1. Pisk æggehviderne med en elpisker, til de er næsten stive. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen under fortsat piskning, indtil konsistensen er tyk og sej. Rør eddiken i og sigt mel og kakao i. Fold det i marengsen, og vend afslutningsvis hakket chokolade i marengsmassen.
  2. Kom bagepapir på to bageplader. Tag en spiseske og kom 20 marengskager på pladen. Giv dem et strøg med en ske, så de bliver lidt flade cirkler.
  3. Bag marengskagerne ved 120 grader i 50 min., indtil de er sprøde og færdigbagte.
  4. Afkøl marengskagerne og pak dem i en lufttæt boks.
  5. Imens marengsene bager, koger du brombærrene til cremen. Kom brombær, vaniljestang og sukker i en gryde, og kog det til kompotkonsistens. Afkøl. Pisk fløden til skum og vend 4-5 spsk brombærkompot i flødeskummet. Rør det sammen, så cremen bliver marmoreret i stedet for helt sammenblandet.
  6. Smelt chokoladen i en skål over vandbad.
  7. Anret chokolademarengs med en skefuld brombær-creme og pynt toppen af marengskagerne med smeltet chokolade.

Tip

Du kan bage marengskagerne i god tid, når du skal have gæster. De kan holde sig sprøde og gode i mange dage i en kagedåse med lufttæt låg.

20 marengs er en stor mængde – brug fx marengsresterne groft knuste sammen med en skefuld god vaniljeis med friske bær.