Chokoladeroulade
En nem og meget lækker kage servér den til weekendens kaffeborde.
1 stk.
Ingredienser
- 4 æggehvider
- 85 g sukker
- 3 æggeblommer
- 75 g kartoffelmel
- 2 spsk. kakao
- Creme og pynt:
- 2½ dl mælk
- cremepulver, koldrørt
- 125 g blødt smør
- revet appelsinskal
- lidt kakao til drys
- stjerner af 50 g marcipan og lidt guldstøv eller sukkerpynt
- Pisk æggehviderne, mens sukkeret drysses i skålen. Rør æggeblommerne i hviderne, og derefter kartoffelmel, der er sigtet sammen med kakao. Bred dejen ud i ca. 1 cm’s tykkelse på et stykke bagepapir, og bag kagen ved 225 gr. i ca. 8 min.
- Tag kagen ud af ovnen, og træk bagepapiret over på et opvredet viskestykke.
- Rør cremepulveret sammen med mælken efter anvisningen på pakken. Når den er tyk, røres den gradvis i smørret til en helt glat creme. Appelsinskallen røres i cremen, og den bredes ud på kagen, når kagen er helt kold.
- Den rulles sammen ved hjælp af bagepapiret. Papiret pakkes om rouladen, og den hviler nogle timer eller fra dag til dag et koldt sted. Inden serveringen skæres enderne lige, og kagen pyntes med sigtet kakao og små marcipanstjerner.