Chokoladesmåkager med ingefær
Der er en fin smag af hakket, syltet ingefær i disse lækre chokolade-cookies.
36 stk.
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Bagetid: 10 min.
- Ikke fryse-egnet
- 200 g hvedemel
- 3 spsk kakao
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk stødt ingefær
- 1 tsk stødt kanel
- ¼ tsk salt
- 200 g hakket mørk chokolade
- 100 g smør
- 150 g sukker
- 75 g farin
- 2 æg (str. L)
- 1 tsk vaniljesukker
- 3 spsk hakket, syltet ingefær
- 50 g flormelis
- Tænd ovnen på 180 grader.Sigt de tørre ingrediensersammen.Smelt halvdelen af chokoladen sammen med smør og tilsætsukker og farin. Hæld det over i en skål og rør æggene i ét adgangen. Tilsæt vaniljesukker og vend melblandingen i. Røringefær og resten af den hakkede chokoladei dejen.
- Sigt flormelis over i en skål. Sæt dejen medteskeer i valnøddestoreklumper ned i flormelissen4-6 stykker ad gangen. Vend dem i flormelis og tril dem til kugler. Læg dem medgod plads på bagepladermed bagepapir. Forsæt med resten af dejen – der bliver ca. 36 kugler i alt.
- Bag dem ca. 10 min.og lad dem stå på pladerneet par min., før de flyttes over på en rist til afkøling.Opbevar småkagerne i en kagedåse.