Chokoladesmåkager med ingefær

Chokoladesmåkager med ingefær

Der er en fin smag af hakket, syltet ingefær i disse lækre chokolade-cookies.

36 stk.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Bagetid: 10 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 200 g hvedemel
  • 3 spsk kakao
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk stødt kanel
  • ¼ tsk salt
  • 200 g hakket mørk chokolade
  • 100 g smør
  • 150 g sukker
  • 75 g farin
  • 2 æg (str. L)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 spsk hakket, syltet ingefær
  • 50 g flormelis

  1. Tænd ovnen på 180 grader.Sigt de tørre ingrediensersammen.Smelt halvdelen af chokoladen sammen med smør og tilsætsukker og farin. Hæld det over i en skål og rør æggene i ét adgangen. Tilsæt vaniljesukker og vend melblandingen i. Røringefær og resten af den hakkede chokoladei dejen.
  2. Sigt flormelis over i en skål. Sæt dejen medteskeer i valnøddestoreklumper ned i flormelissen4-6 stykker ad gangen. Vend dem i flormelis og tril dem til kugler. Læg dem medgod plads på bagepladermed bagepapir. Forsæt med resten af dejen – der bliver ca. 36 kugler i alt.
  3. Bag dem ca. 10 min.og lad dem stå på pladerneet par min., før de flyttes over på en rist til afkøling.Opbevar småkagerne i en kagedåse.