Chokomousse med kokoscreme
Lækker paleo-chokomousse med kokoscreme, der smager af jul.
ca 8
Ingredienser
- Chokomousse & kokoscreme:
- 7.5 dl kokosmælk ekstra cremet
- 3 æggeblommer
- 2 spk. honning
- 100 g. hakket 70 % mørk chokolade
- 1 Vaniljestang
- Nøddeabrikos krokant:
- 30 g. Hakket hasselnødder
- 30 g. Hakket mandler
- 30. g. Hakket abrikoser
- 100 g. Honning
- 1 knivspids kanel
- 1 knivspids kardemomme
- 1 knivspids allehånde
- Køkkenchefen hos Casserole har været i det søde og sunde køkken og skabt et lækkert bud på en juledessert à la palao.
- Den sunde chokolademousse smager af jul gennem de krydderier, som desserten toppes af med, og den kan derfor sagtens hamle op med den gammeldags ris a la mande.
- Alle elementer kan laves dagen i forvejen
- Chokomousse & kokoscreme:
- Bland kokosmælken med æggeblommerne & honningen i en gryde. Imens du rører varmes massen langsomt op. Det må ikke koge. Når massen er rørt grundigt sammen, tages det af varmen.
- Tag 1/3 af kokosmassen fra i en skål og stil den på køl.
- Pisk derefter den hakkede chokolade og kernerne fra vaniljestangen i resten af den varme masse. Massen portionsanrettes i små glas og stilles på køl i min. 2 timer før servering.
- Når den færdige chokomoussen har sat sig efter ½ time, hældes kokosmassen henover og stilles på køl igen.
- Nøddeabrikos krokant:
- De hakkede nødder steges med krydderierne på tør pande.
- Tilsæt honning og lad det karamellisere. Herefter vendes abrikoserne i nøddemassen. Den bløde massen smørres ud på bagepapir og stilles på køl.
- Top chokomoussen af med den krydrede nødde-/abrikos-krokant inden servering.
- Kokkens tip: Pynt med friske granatæble kerne på toppen.
- Velbekomme!