Opskrift på Christiansfelder honningkage

Christiansfelder honningkage

Spis den som honningbrød med smør og/eller abrikosmarmelade. Eller flæk kagen, læg den sammen igen omkring marcipan, og pynt med flormelisglasur.

Til 1 bradepandeform, ca. 3 l:

500 g honning (fast type)

125 g lys rørsukker

1 tsk stødt ingefær

2 tsk stødt kanel

3 store sammenpiskede æg

1 dl yoghurt naturel, gerne 10%, men den magre du'r også

500 g mel

2 tsk hjortetaksalt.

Fyld:

400 g abrikosmarmelade, koges op og gnides gennem en si

ca. 500 g ren rå marcipan.

Glasur:

300 g flormelis, røres med

4-5 spsk vand.

Smelt honning og sukker sammen, og afkøl blandingen. Rør først krydderier og et æg ad gangen i den lunkne honningmasse, dernæst yoghurt og mel blandet med hjortetaksalt.

Hæld dejen i den smurte form, og bag kagen i en 150-160 grader varm ovn i ca. 30-35 minutter. Afkøl. Skær den kolde kage i strimler, flæk dem, pensl med varmet, siet abrikosmarmelade og dæk med strimler af udrullet marcipan.

Læg toppen på og smør glasur på.