Citron-limefromage med påskeæg
En eksotisk dessert særligt velegnet til påskebordet.
ca. 6 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Kogetid: få min.
- Størknetid: ca. 2 timer
- 4 blade husblas
- 1 lime (øko, saft og lidt fintrevet skal)
- 1 citron (øko, saft og lidt fintrevet skal)
- 2 æg (delt i blommer og hvider)
- 125 g sukker
- 2½ dl piskefløde
- Pynt:
- 1 lime (øko)
- 1 dl brunt rørsukker
- ca. 1 dl vand
- små chokoladepåskeæg
Sådan laver du citron-limefromage med påskeæg
- Læg husblasbladene i blød i koldt vand i 5 min. Tag husblassen op af vandet, knug vandet ud, og smelt den i en skål over vandbad med lime- og citronsaft. Lad blandingen køle lidt af.
- Pisk æggeblommerne med sukker og lidt frisk lime- og citronskal. Rør husblasblandingen i æggemassen i en tynd stråle. Tilsæt stiftpiskede æggehvider. Vend derefter letpisket flødeskum i med en dejskraber.
- Hæld citrusfromagen i glassene, og sæt dem i køleskabet i ca. 2 timer, til de er stivnede.
- Pynt: Skær julienne (tynde strimler) af den grønne del af limen.
- Kog strimlerne i sukker og vand, til de er møre.
- Pynt citrusfromagen med syltede stykker limeskal og chokoladepåskeæg.