Citron-limefromage med påskeæg

Citron-limefromage med påskeæg

En eksotisk dessert særligt velegnet til påskebordet.

ca. 6 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Kogetid: få min.
  • Størknetid: ca. 2 timer
  • 4 blade husblas
  • 1 lime (øko, saft og lidt fintrevet skal)
  • 1 citron (øko, saft og lidt fintrevet skal)
  • 2 æg (delt i blommer og hvider)
  • 125 g sukker
  • 2½ dl piskefløde
  • Pynt:
  • 1 lime (øko)
  • 1 dl brunt rørsukker
  • ca. 1 dl vand
  • små chokoladepåskeæg

Sådan laver du citron-limefromage med påskeæg

  1. Læg husblasbladene i blød i koldt vand i 5 min. Tag husblassen op af vandet, knug vandet ud, og smelt den i en skål over vandbad med lime- og citronsaft. Lad blandingen køle lidt af.
  2. Pisk æggeblommerne med sukker og lidt frisk lime- og citronskal. Rør husblasblandingen i æggemassen i en tynd stråle. Tilsæt stiftpiskede æggehvider. Vend derefter letpisket flødeskum i med en dejskraber.
  3. Hæld citrusfromagen i glassene, og sæt dem i køleskabet i ca. 2 timer, til de er stivnede.
  4. Pynt: Skær julienne (tynde strimler) af den grønne del af limen.
  5. Kog strimlerne i sukker og vand, til de er møre.
  6. Pynt citrusfromagen med syltede stykker limeskal og chokoladepåskeæg.