Sukkerfri citronfromage

Sukkerfri citronfromage

Citronfromage uden sukker - god diabetiker opskrift på sukkerfri citronfromage.

Portionen er til 4 personer

Ingredienser

  • 2 blade husblas
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 spsk sukker
  • sødemiddel
  • 1/2 citron
  • usprøjtet citronskal
  • 2 pasteuriserede æggehvider
  • 1/2 dl piskefløde

  1. Udblød 2 blade husblas i koldt vand. Pisk 2 pasteuriseredeæggeblommer skummende med 1 spsk sukker (15 g). Tilsætsødemiddel svarende til 15 g sukker.
  2. Lun saften af 1/2 citron (2 spsk) og 1/2 tsk revet, usprøjtet citronskal, til den er fingervarm. Knug husblassen fri for vand og smelt den i den lune citronsaft.
  3. Hæld husblassen i en tynd stråle i æggemassen under omrøring. Pisk 2 pasteuriserede æggehvider og 1/2 dl piskefløde stive hver for sig. Vend forsigtigt først flødeskum og dernæst æggehviderne i æggemassen,når den begynder at tykne.
  4. Hæld citronfromagen i 4 portionsglas eller i en lille skål og stil den i køleskab for at stivne. Pynt med citronmelisse og strimler af usprøjtet citronskal.