Citronfromage

Citronfromage opskrift af Katrine Klinken

Sådan laver du den perfekte citronfromage - her guider Katrine Klinken dig til, at lave en let og luftig citronfromage.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Hviletid: ca. 2 timer
  • 4 blade husblas
  • 1/2-1 dl citronsaft (alt efter hvor sur, du vil ha' den)
  • 3 hele æg (æggehvider og æggeblommer)
  • 200 g flormelis
  • citronskal af 1 usprøjtet citron
  • 1/2 liter piskefløde
  • Pynt:
  • 1 1/2 dl piskefløde
  • 1 håndfuld blade af citronverbena (jernurt) eller citronmelisse

Sådan laver du citronfromage

  1. Læg husblasbladene i blød i koldt vand i 5 min.
  2. Tag husblassen op af vandet, knug vandet ud og smelt det i en skål over vandbad sammen med citronsaften. Lad blandingen køle lidt af.
  3. Pisk æggeblommerne og flormelissen skummende, og rør husblas-blandingen i massen i en tynd stråle.
  4. Tilsæt fint revet citronskal og vend stiftpiskede æggehvider i.
  5. Vend derefter let pisket flødeskum i med en dejskraber.
  6. Hæld citronfromagen i en skål, og sæt den i køleskabet ca. 2 timer, til den er stivnet.
  7. Pynt citronfromagen med flødeskum, citronverbena eller citronmelisse.