Saftig kylling med citron og peber
Det er så nemt at stikke en hel kylling i ovnen, og så er der aftensmad en god time efter. Her får kyllingen en citron-pebermarinade, som du kan lave, lige inden den skal i ovnen, eller du kan lave den dagen før og lade kyllingen marinere længere. Her med en hurtig og lækker fennikelsalat med mozzarella og oliven til.
4 personer
Ingredienser
- 1 kylling
Til marianden:
- 2 tsk hele sorte peberkorn
- 1 tsk fennikelfrø
- 1 øko citron
- 2 tsk flagesalt
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie
Salat:
- 1 fennikel
- 2 hjertesalat
- 1 klump mozzarella
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk revet citronskal
- 2 spsk citronsaft
- 3 spsk plukket dild salt og sort peber
- 50 g oliven – her er brugt taggiasche oliven
- Marinade: Stød peberkorn og fennikelfrø groft i en morter. Bland det med revet skal og presset saft af citronen, salt, knust eller revet hvidløg og olivenolie. Gnid kyllingen ind i marinaden – hvis du har tid, kan du lade den marinere alt fra ½ time til natten over. Men det går også fint at stege den med det samme.
- Læg kyllingen i et ovnfast fad, og steg den ved 200 grader i 50 minutter.
- Salat: Skær fennikel i meget tynde skiver, brug gerne et mandolinjern. Riv hjertesalaten i grove stykker, og kom det i en skål sammen med fennikel og mozzarella i revet i grove stykker.
- Vend salaten med olivenolie, citronskal- og saft og plukket dild. Krydr med lidt salt og peber, og kom oliven på toppen.