Kylling med citron

Saftig kylling med citron og peber

Det er så nemt at stikke en hel kylling i ovnen, og så er der aftensmad en god time efter. Her får kyllingen en citron-pebermarinade, som du kan lave, lige inden den skal i ovnen, eller du kan lave den dagen før og lade kyllingen marinere længere. Her med en hurtig og lækker fennikelsalat med mozzarella og oliven til.

4 personer

Ingredienser

  • 1 kylling

Til marianden:

  • 2 tsk hele sorte peberkorn
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 1 øko citron
  • 2 tsk flagesalt
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie

Salat:

  • 1 fennikel
  • 2 hjertesalat
  • 1 klump mozzarella
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk revet citronskal
  • 2 spsk citronsaft
  • 3 spsk plukket dild salt og sort peber
  • 50 g oliven – her er brugt taggiasche oliven

  1. Marinade: Stød peberkorn og fennikelfrø groft i en morter. Bland det med revet skal og presset saft af citronen, salt, knust eller revet hvidløg og olivenolie. Gnid kyllingen ind i marinaden – hvis du har tid, kan du lade den marinere alt fra ½ time til natten over. Men det går også fint at stege den med det samme.
  2. Læg kyllingen i et ovnfast fad, og steg den ved 200 grader i 50 minutter.
  3. Salat: Skær fennikel i meget tynde skiver, brug gerne et mandolinjern. Riv hjertesalaten i grove stykker, og kom det i en skål sammen med fennikel og mozzarella i revet i grove stykker.
  4. Vend salaten med olivenolie, citronskal- og saft og plukket dild. Krydr med lidt salt og peber, og kom oliven på toppen.