De lækreste citronsnitter med timian
Den perfekte kombination af sødt, surt og sprødt. De sprøde og søde mørdejskager får en frisk smag af citron fra både glasur og den lemoncurd, der gemmer sig i midten, og den friske timian giver lidt kant til de små snitter.
12 stk.
MØRDEJ
- 300 g hvedemel
- 125 g flormelis
- 1 tsk vaniljesukker
- 175 g smør
- 2 æggeblommer
- ca. 200 g lemoncurd
- 150 g flormelis
- saft af 1 citron
- lidt kogende vand
- 1 potte frisk timian
- Kom hvedemel, flormelis og vaniljesukker i en skål, og smuldr smørret heri. Saml dejen med æggeblommerne, og stil dejen køligt i ca. 1 time. Er dejen svær at samle tilsættes lidt mere æggeblomme.
- Del dejen i to lige store dele, og rul hver del ud, ca. 2 mm tykkelse på et meldrysset bord. Udstik forsigtigt dejen i 24 stykker med en eller flere udstikker, sørg for de ikke er for store. Fordel dejstykkerne på to bageplader med bagepapir, og bag ved 175 grader varmluft i ca. 10 minutter, til de er gyldne.
- Stil kagerne koldt ca. 30 minutter, og afkøl dem, inden de lægges sammen lagvis med lemoncurd.
- Glasur: Rør flormelis med citronsaft og kogende vand til en tyk glasur. Dekorer kagerne og pynt med frisk timian.