Clafoutis med hindbær
En klassisk, fransk dessert, som kan laves på ingen tid! Smager også godt dagen efter, hvis der skulle være en rest.
9
Ingredienser
- 600 g friske hindbær
- 40 g smør og lidt til at smøre formen med
- 100 g hvedemel
- 60 g sukker
- ¼ tsk salt
- 1 vaniljestang
- 4 æg
- 2 dl sødmælk
- rørsukker til strø over.
Sådan laver du clafoutis:
- Skyl hindbærrene forsigtigt. Smelt smørret i en tykbundet gryde. Bland mel, sukker, salt og vanilje i en skål. Slå æggene ud i blandingen og rør dem i et ad gangen sammen med mælken. Tilføj til sidst det smeltede smør. Lidt lige som at lave pandekagedej.
- Smør et ildfast fad godt med smør. Fordel hindbærrene i fadet og hæld dejen udover.
- Bag kagen på 210 grader 10 min, skru ned til 180 grader, og bag videre i ca. 20 min.
- Servér kagen lun eller kold. Strø rørsukker over, inden kagen serveres.
- Prøv også hindbær-syllabub med sprøde timiankiks