Opskrift på clafoutis med hindbær

Clafoutis med hindbær

En klassisk, fransk dessert, som kan laves på ingen tid! Smager også godt dagen efter, hvis der skulle være en rest.

9

Ingredienser

  • 600 g friske hindbær
  • 40 g smør og lidt til at smøre formen med
  • 100 g hvedemel
  • 60 g sukker
  • ¼ tsk salt
  • 1 vaniljestang
  • 4 æg
  • 2 dl sødmælk
  • rørsukker til strø over.

Sådan laver du clafoutis:

  1. Skyl hindbærrene forsigtigt. Smelt smørret i en tykbundet gryde. Bland mel, sukker, salt og vanilje i en skål. Slå æggene ud i blandingen og rør dem i et ad gangen sammen med mælken. Tilføj til sidst det smeltede smør. Lidt lige som at lave pandekagedej.
  2. Smør et ildfast fad godt med smør. Fordel hindbærrene i fadet og hæld dejen udover.
  3. Bag kagen på 210 grader 10 min, skru ned til 180 grader, og bag videre i ca. 20 min.
  4. Servér kagen lun eller kold. Strø rørsukker over, inden kagen serveres.
  5. Prøv også hindbær-syllabub med sprøde timiankiks