Amerikansk muslingesuppe: Clam chowder

Amerikansk muslingesuppe: Clam chowder

Lækker suppe med muslinger, bacon og kartofler. En super hverdagsret med masser af smag. Server din clam chowder sammen med et lækkert brød.

Amerikansk muslingesuppe: Clam chowder til 4 personer

Total:40 minutter

Ingredienser

  • 100 g bacon i tern
  • 250 g kartofler i tern
  • 1/2 spsk hvedemel
  • 1 spsk tomatpuré
  • 2 laurbærblade
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 2 dl hvidvin
  • 1/4 l piskefløde
  • 3 dl vand eller hønsefond
  • 2 fed hvidløg
  • 100 g forårsløg i skiver
  • 150 g gulerødder i tern
  • 150 g fennikel i tern
  • 1 dl fine ærter
  • 1 kg rensede muslinger
  • 1 dl hvidvin
  • 1 laurbærblad.

Sådan laver du suppe med muslinger, bacon og kartofler

  1. 1. Rist baconen ved middelvarme i fem minutter og tilsæt herefter kartofler. Rist i yderligere 5 minutter.
  2. 2. Tilsæt tomatpuré og mel og rist det af under omrøring. Tilsæt vand, hvidvin og fløde.
  3. 3. Kom krydderier i og kog suppen op. Når suppen koger, tilsættes alle grøntsagerne, der er skåret i tern
  4. 4. Varm suppen op til middelvarme.
  5. 5. Damp de rensede muslinger i hvidvin med laurbærblad i cirka 5 min under låg.
  6. 6. Pil muslingerne ud af skallerne. Muslingerne er nu klar til at komme i suppen, som så varmes igennem.
  7. 7. Server med lunt brød.

TIP

Vil du kun have fisk i suppen, kan du udskifte baconen med røget laks.

MUSLINGER UDEN RISIKO

Der er ingen risiko ved at spise muslinger, hvis du følger de her vigtige regler.

1. Skyl muslinger i koldt vand, kasser de knuste og dem, der ikke lukker sig sammen under koldt vand.

2. Træk eventuel skæg eller tang af.

3. Damp muslinger under låg cirka 5- 8 min. Kasser de muslinger, der ikke har åbnet sig.