Coleslaw på gulerødder og spidskål med vindruer og chili
En spicy salat, der overrasker smagsløgene med sine forfinede nuancer.
4
Ingredienser
- ½ spidskål
- 2 gulerødder
- 10 vindruer
- 1 fed hvidløg
- 15 g frisk ingefær
- 1 citron
- 2 spsk eddike
- 1 spsk honning
- 2 dl skyr
- 1 kvist frisk rosmarin
- havsalt
- friskkværnet sort peber
- ¼ vaniljestang, kornene herfra
Sådan laver du coleslaw:
- Snit spidskål fint, og riv gulerødderne meget fint. Del vindruerne i halve eller kvarte. Hak hvidløget, og ingefæren meget fint. Kom det hele i en skål, og riv skrællen af en citron udover.
- Pres citronsaften over bagefter, og tilsæt eddike, honning og skyr. Pil bladene af 1 kvist rosmarin, og kom dem i. Rør nu coleslawen sammen, og smag til med salt og peber.
- Lad den trække mindst 30 minutter, men coleslawen smager allerbedst dagen derpå og holder sig snildt 3–4 dage i køleskabet.
- 122 kcal pr. portion
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/
PRØV OGSÅ: Fennikelsalat med et feminint touch