Confit af andelår (fra dåse) med brun sovs

Confit af andelår (fra dåse) med brun sovs

Vi byder på saftige andelår med sprødt skind fra dåser med "confit de canard" og med en hjemmelavet, brun sovs til. Nemt at lave - og passer perfekt til fx julemiddagen eller julefrokosten.

6 personer

Total:1 time 15 minutter

Arbejdstid:15 minutter

Ingredienser

  • 2 dåser confit de canard (1dåse indeholder 4-5 andelår)
  • 1 skalotteløg
  • 1 stort belle de boskoop-æble eller 2 mindre
  • 25 g andefedt fra dåsen
  • 1 bundt timian
  • 4 spsk. æbleeddike
  • 4 dl portvin
  • 8 dl andefond
  • 2 dl vand
  • 2 spsk. majsstivelse
  • 4 spsk. vand
  • salt og peber
  • evt. 3-4 dråber kulør

Sådan gør du:

  1. Sæt dåserne med and i blød i varmt vand. Så andefedt bliver blødt, og lårene nemt kan tages op. Beklæd en bradepande med bagepapir. Læg andelårene i bradepanden. Krydr med salt og timian.
  2. Pil løgene, og skyl æblerne. Skær begge dele i grove stykker. Smelt andefedtet i en gryde, og svits æbler og løg sammen med timian og æbleeddike.
  3. Hæld portvin i gryden, og kog ind til ca. halvdelen. Hæld andefond og vand i gryden, og lad sovsen simre i 30 minutter, så den koger en tredjedel ind.
  4. Si sovsen, og lad den koge yderligere ind i 6-8 min. Tænd ovnen på 200 gr.
  5. Rør majsstivelse og vand sammen, og hæld det i saucen i en tynd stråle, mens du rører. Varm saucen igennem et par minutter under omrøring. Smag til med salt og peber.
  6. Bliver sovsen for tyk, så fortynd den med vand. Smag til med salt og peber. Ønskes en mørkere og brunere farve, så tilsæt et par dråber kulør.
  7. Sæt bradepanden med and på midterste ovnribbe, og steg den i 20 minutter, til skindet bliver sprødt og gyldent.