Klassisk fransk bistromad: Coq au vin
En skøn og velsmagende fransk klassiker. Den lækre coq au vin er klassisk fransk bistromad, når det er allerbedst. Få opskriften på coq au vin her:
Coq au vin til 6 personer
Total:1 time
Ingredienser
- 1 stor kylling på 1½-2 kg
- 100 g bacon
- 1 løg
- 2-3 gulerødder
- 1 spsk olivenolie
- 2 fed hvidløg, finthakkede
- 1 spsk mel
- ca. ½ flaske god kraftig rødvin
- 6 dl hønsebouillon
- salt og peber
- 150-200 g champignon
- 3 spsk persille, hakket
- Tilbehør:
- kartofler og evt. en sprød salat
Sådan laver du coq au vin
- 1. Rens og parter kyllingen i 8 stykker. Skær bacon i små tern, og pil og snit løget i små tern. Skræl gulerødderne, og skær dem i mindre stykker.
- 2. Brun kyllingestykkerne på en pande med lidt olivenolie, så stykkerne bliver godt brune og gyldne på alle sider. Krydr med salt og peber, og kom kyllingestykkerne i en god gryde.
- 3. Steg bacon og løg på panden nogle minutter, og kom det i gryden sammen med hakket hvidløg og gulerødder. Drys retten med lidt hvedemel, og vend det hele godt rundt. Hæld rødvin i gryden, og lad det simre i 10 minutter.
- 4. Hæld herefter hønsebouillon ved, og lad retten simre fortsat 45 minutter under låg, til kyllingestykkerne er møre og lækre.
- 5. Rens champignonerne, og rist dem gyldne på en pande med lidt olivenolie. Krydr med salt og peber, og kom dem i gryden de sidste 5 minutter af kogetiden. Jævn evt. saucen, og krydr med salt og peber, og drys med hakket persille.
- 6. Server coq au vin med kartofler og evt. en sprød salat.