Coq au vin
4
Total:1 time
Ingredienser
- 1 stor kylling af 1½-2 kg
- 100 g bacon
- 1 løg
- 2 gulerødder
- 2 spsk olivenolie
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 spsk mel
- 1 flaske god kraftig rødvin
- 4 dl hønsebouillon
- salt og peber
- 150 g champignon
- 3 spsk persille, hakket.
- Tilbehør: kartofler og evt. en sprød salat ved siden af retten.
Sådan gør du
- Rens og partér kyllingen i 8 stykker. Skær bacon i små tern, og pil og snit løget i små tern. Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker
- Brun kyllingestykkerne på en pande med lidt olivenolie, så stykkerne bliver godt brune og gyldne på alle sider. Krydr med salt og peber, og kom kyllingestykkerne i en god gryde. Steg bacon og løg på panden nogle minutter og kom det i gryden sammen med hakket hvidløg og gulerødder. Drys retten med lidt hvedemel og vend det hele godt rundt. Hæld rødvin i gryden og lad det simre 10 min. Hæld herefter hønsebouillon ved og lad retten yderligere simre ved jævn varme ca. 45 min. til kyllingestykkerne er møre og lækre.
- Rens champignonerne, og rist dem gyldne på en pande med lidt olivenolie- Krydr med salt og peber, og kom dem i gryden de sidste 5 min. af kogetiden. Jævn evt. saucen en lille smule og krydr med salt og peber.
- Ved servering drysses retten med hakket persille.
- Server coq au vin med kartofler og evt. en sprød salat ved siden af retten.