Opskrift på coq au vin

Coq au vin

4

Total:1 time

Ingredienser

  • 1 stor kylling af 1½-2 kg
  • 100 g bacon
  • 1 løg
  • 2 gulerødder
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk mel
  • 1 flaske god kraftig rødvin
  • 4 dl hønsebouillon
  • salt og peber
  • 150 g champignon
  • 3 spsk persille, hakket.
  • Tilbehør: kartofler og evt. en sprød salat ved siden af retten.

Sådan gør du

  1. Rens og partér kyllingen i 8 stykker. Skær bacon i små tern, og pil og snit løget i små tern. Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker
  2. Brun kyllingestykkerne på en pande med lidt olivenolie, så stykkerne bliver godt brune og gyldne på alle sider. Krydr med salt og peber, og kom kyllingestykkerne i en god gryde. Steg bacon og løg på panden nogle minutter og kom det i gryden sammen med hakket hvidløg og gulerødder. Drys retten med lidt hvedemel og vend det hele godt rundt. Hæld rødvin i gryden og lad det simre 10 min. Hæld herefter hønsebouillon ved og lad retten yderligere simre ved jævn varme ca. 45 min. til kyllingestykkerne er møre og lækre.
  3. Rens champignonerne, og rist dem gyldne på en pande med lidt olivenolie- Krydr med salt og peber, og kom dem i gryden de sidste 5 min. af kogetiden. Jævn evt. saucen en lille smule og krydr med salt og peber.
  4. Ved servering drysses retten med hakket persille.
  5. Server coq au vin med kartofler og evt. en sprød salat ved siden af retten.