Cous cous med granatæbler og krydderurter
Granatæble og mynte er gengangere i det marokkanske køkken og giver et frisk løft til eksempelvis couscous.
Ingredienser
- 2 dl couscous
- 4 dl vand
- lidt salt
- 1-2 spsk olivenolie
- 1 granatæble
- 6 tørrede abrikoser
- 1 fed hvidløg
- ½ bundt forårsløg
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 2 kviste mynteblade
- Dressing:
- 2 cm ingefær
- 1 lime, saften her
- ½ tsk gurkemeje
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 3 spsk olivenolie
- salt og lidt tørret chili
Sådan laver du cous cous med granatæbler og krydderurter
- Kom couscous i en skål, krydr med salt, peber og olivenolie. Hæld 4 dl kogende vand på, og lad det trække 10 min under låg. Tag låget af, og lad couscoussen afkøle. Kør en gaffel rundt i de små korn, så de deler sig. Frigør kernerne fra granatæblet, og hak abrikoser fint. Pil og hak hvidløg fint, og snit forårsløg i tynde skiver på skrå. Hak persillen, og pluk mynten. Bland granatæblekerner, abrikoser, hvidløg, forårsløg, persille og mynte til en salat.
- Dressing: Riv ingefær på den fine side af rivejernet og rør limesaft og ingefær med gurkemeje, finthakket hvidløg, olivenolie, salt og lidt tørret knust chili til en dressing. Vend couscoussen sammen med salaten og dressingen. Bland det godt sammen, og krydr evt. med ekstra salt og peber.
- TIP
- Couscous er super tilbehør til alverdens retter som for eksempel krydret kebab, kylling eller koteletter.