Cranberry Cosmopolitan & tranebærkrydderkage

Cranberry Cosmopolitan & tranebærkrydderkage

Pia Hutters og gæsternes foretrukne juledrink er en Cranberry Cosmopolitan. Den dekorative juletræskage er en tranebærkrydderkage.

CRANBERRY COSMOPOLITAN

(4 drinks)

3 cl rød Grand Marnier eller Cointreau

4 cl vodka (evt. med citrussmag)

4 cl tranebærjuice

2 cl limesaft

isterninger

1. Fyld en shaker med is, og tilsæt resten af ingredienserne. Ryst godt.

2. Server i drinksglas, og pynt med en kvist rosmarin og nogle frosne tranebær.

JULETRÆSKAGE

(3 kager)

750 g smør

400 g mørk roesirup

400 g rørsukker

9 æg

500 g hvedemel

125 g rismel

1,5 tsk. bagepulver

3-4 spsk. stødt ingefær

3-4 spsk. stødt kanel

1 spsk. stødt allehånde

evt. 1 tsk. stødt nellike

350 g friske tranebær eller tyttebær

300 g tørrede tranebær

1. Pisk smør, sukker og sirup hvidt og cremet. Bland de tørre ingredienser. Hak bærrene, og bland dem med lidt af melblandingen, så de ikke klistrer sammen.

2. Pisk æggene i dejen et ad gangen. Vent med at komme det næste æg i, til det forrige er helt opsuget. Sigt de tørre ingredienser ud over dejen. Vend rundt, til de er helt fordelt, og vend så bærrene i.

3. Fordel dejen i velsmurte bageforme. Kom straks i ovnen ved 165 grader, og bag kagerne 40-60 minutter – bagetiden afhænger af formene. Test med f.eks. en tandstik, om kagen er  færdigbagt, ved at stikke den ned i  midten af en af kagerne. Hvis der ikke hænger dej ved, er de færdige. Vent med at tage kagerne ud af formene, til de er kølet af, ellers falder de fra hinanden.

4. Pak grundigt ind i film, og gem et køligt sted, dog ikke så koldt som køleskabet.


► SE OGSÅ: Madbloggernes julelækkerier

► SE OGSÅ: 7 opskrifter på juleknas og konfekt

► SE OGSÅ: Varme drikke: 5 skønne sjælevarmere