Opskrift på cremet blomkålssuppe med avocadomousse

Cremet blomkålssuppe med avocadomousse

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    450 Kcal
  • Fedt:
    30 %
  • Protein:
    15 %
  • Kulhydrat:
    55 %

4

Total:30 minutter

Ingredienser

  • 1 mellemstort blomkålshoved (ca. 600 g)
  • 25 g smør
  • 1/2- ¾ liter hønsebouillon/ fond
  • 1 knust laurbærblad
  • 1 dl fløde 9%
  • salt, friskkværnet peber
  • 1 spsk citronsaft
  • ½ -1 tsk reven muskatnød.
  • Avocadomousse
  • kødet af 2 avocadoer
  • 1 tsk citronsaft
  • 3 spsk friskost, f.eks. Kirks
  • 2 spsk hakket koriander eller dild.
  • 400 g lun Baguette.

Sådan gør du

  1. Pluk blomkålen i små buketter, og sauter dem i smør under omrøring i ca. 3-4 minutter uden at de tager farve.
  2. Hæld bouillon ved, tilsæt laurbær samt fløde og lad blomkålen snurre mør under låg 15-20 minutter.
  3. Blend og hæld suppen tilbage i gryden, varm den igennem og smag godt til med krydderier.
  4. Mos avocadokødet med citronsaft, pisk det igennem med friskost, smag til med salt, peber og hakket koriander eller dild.
  5. Anret suppen i varme tallerkener med avocadomoussen på toppen og drys med ekstra friskkværnet peber.