Cremet blomkålssuppe med avocadomousse
Næringsindhold
- Energi pr. person:450 Kcal
- Fedt:30 %
- Protein:15 %
- Kulhydrat:55 %
4
Total:30 minutter
Ingredienser
- 1 mellemstort blomkålshoved (ca. 600 g)
- 25 g smør
- 1/2- ¾ liter hønsebouillon/ fond
- 1 knust laurbærblad
- 1 dl fløde 9%
- salt, friskkværnet peber
- 1 spsk citronsaft
- ½ -1 tsk reven muskatnød.
- Avocadomousse
- kødet af 2 avocadoer
- 1 tsk citronsaft
- 3 spsk friskost, f.eks. Kirks
- 2 spsk hakket koriander eller dild.
- 400 g lun Baguette.
Sådan gør du
- Pluk blomkålen i små buketter, og sauter dem i smør under omrøring i ca. 3-4 minutter uden at de tager farve.
- Hæld bouillon ved, tilsæt laurbær samt fløde og lad blomkålen snurre mør under låg 15-20 minutter.
- Blend og hæld suppen tilbage i gryden, varm den igennem og smag godt til med krydderier.
- Mos avocadokødet med citronsaft, pisk det igennem med friskost, smag til med salt, peber og hakket koriander eller dild.
- Anret suppen i varme tallerkener med avocadomoussen på toppen og drys med ekstra friskkværnet peber.