Culotte med gulerodspure og lynsyltet kål

Culotte med gulerodspure og lynsyltet kål

Gulerodspure er et godt alternativ til den klassiske skysauce og rødvinssauce. Den smager rigtig godt i selskab med saftigt, mørt kød og lynsyltet kål.

4

Ingredienser

  • 1 culottesteg på ca. 1½ kg
  • olivenolie
  • 5-6 kviste timian
  • 2-3 fed hvidløg, finthakkede
  • Gulerodspure:
  • 4 gulerødder
  • ½ citron, saften heraf
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • ¼ tsk stødt spidskommen
  • salt og peber
  • 1-2 spsk olivenolie
  • Kål:
  • 1 spidskål
  • 1 fennikel
  • lidt salt
  • 1 citron, saften og skallen heraf
  • ½ bundt dild
  • salt
  • 3-4 spsk æbleeddike
  • 3-4 spsk flydende honning

Sådan gør du

  1. Kød:
  2. Skær senen af culotten, og rids fedtet på kryds og tværs med en skarp kniv. Brun kødet godt på alle sider i lidt olivenolie på en pande.Kom kødet i et ovnfast fad, og krydr med timian, hvidløg, olivenolie, salt og peber. Steg kødet cirka 35 minutter ved 200 grader, og lad det hvile 15 minutter før udskæring.
  3. Gulerodspure:
  4. Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver. Kog dem i vand med lidt salt, til de er møre. Blend kogte gulerødder med citronsaft, lidt hvidløg, stødt spidskommen, salt, peber og olivenolie.
  5. Lynsyltet kål:
  6. Skær spidskål og fennikel i tynde strimler. Krydr med lidt salt, og lad det trække. Riv skal af citronen, og pres saften. Pluk og hak dild groft. Bland spidskål, fennikel, dild, citronskal, citronsaft, æble­eddike og flydende honning. Krydr evt. med lidt mere salt og friskkværnet peber. Server skiver af culotte med gulerodspure og lynsyltet kål.