Culotte med gulerodspure og lynsyltet kål
Gulerodspure er et godt alternativ til den klassiske skysauce og rødvinssauce. Den smager rigtig godt i selskab med saftigt, mørt kød og lynsyltet kål.
4
Ingredienser
- 1 culottesteg på ca. 1½ kg
- olivenolie
- 5-6 kviste timian
- 2-3 fed hvidløg, finthakkede
- Gulerodspure:
- 4 gulerødder
- ½ citron, saften heraf
- 1 fed hvidløg, finthakket
- ¼ tsk stødt spidskommen
- salt og peber
- 1-2 spsk olivenolie
- Kål:
- 1 spidskål
- 1 fennikel
- lidt salt
- 1 citron, saften og skallen heraf
- ½ bundt dild
- salt
- 3-4 spsk æbleeddike
- 3-4 spsk flydende honning
Sådan gør du
- Kød:
- Skær senen af culotten, og rids fedtet på kryds og tværs med en skarp kniv. Brun kødet godt på alle sider i lidt olivenolie på en pande.Kom kødet i et ovnfast fad, og krydr med timian, hvidløg, olivenolie, salt og peber. Steg kødet cirka 35 minutter ved 200 grader, og lad det hvile 15 minutter før udskæring.
- Gulerodspure:
- Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver. Kog dem i vand med lidt salt, til de er møre. Blend kogte gulerødder med citronsaft, lidt hvidløg, stødt spidskommen, salt, peber og olivenolie.
- Lynsyltet kål:
- Skær spidskål og fennikel i tynde strimler. Krydr med lidt salt, og lad det trække. Riv skal af citronen, og pres saften. Pluk og hak dild groft. Bland spidskål, fennikel, dild, citronskal, citronsaft, æbleeddike og flydende honning. Krydr evt. med lidt mere salt og friskkværnet peber. Server skiver af culotte med gulerodspure og lynsyltet kål.