Daal opskrift med naan-brød og koriander

Rygende varm daal med naan-brød og koriander

Daal er et godt vegetarisk aftensmåltid – men kan også serveres og bruges som tilbehør til et godt udvalg af små indiske retter med kylling – lam, krydrede ris og lign.

Daal til 4 personer

Total:40 minutter

Ingredienser

  • 200 g linser – røde eller gule
  • 8 kardemommekapsler
  • ½ tsk koriander frø
  • 6 nelliker
  • ½ tsk spidskommen
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 tomater
  • 2 tsk tomatpure
  • 1 tsk frisk chili, finthakket
  • 1½ spsk olivenolie
  • 1½ spsk ingefær, revet
  • ½ tsk lyse sennepsfrø
  • 1 tsk gurkemeje
  • lidt salt
  • 1 l vand eller grøntsags bouillon
  • evt. ekstra salt, limesaft, hvidløg og chili.
  • Tilbehør: drænet yoghurt og friske koriander, naan eller chapati

Sådan gør du

  1. Linserne skylles under koldt vand af et par gange. Stød kardemommekapslerne i en morter, og fjern de grønne skaller.
  2. Korianderfrø, nelliker og spidskommen ristes på en tør pande et kort øjeblik, og stød herefter krydderierne groft i en morter.
  3. Løg, hvidløg, tomater og chili snittes i små tern. Kom olivenolie i en gryde og sautér løg, tomat, chili, inge-fær og hvidløg nogle minutter – tilsæt linserne, blandingen af korianderfrø/ nelliker/spidskommen, hele sennepsfrø, gurkemeje, salt og lad det stege et øjeblik.
  4. Hæld vand herpå og lad det simre 25-30 min til linserne er møre, og din daal har fået en skøn i smag af at koge sammen med krydderierne. Krydr linserne med salt og evt. ekstra limesaft, hvidløg og chili.
  5. Servér daal sammen med en skefuld drænet yoghurt, og med plukkede friske koriander og spis naan-brød eller chapati til.