Frikassé med svampe og forårsløg
En lille smule kylling med svampe og forårsløg, så har du en lækker cremet frikassé.
4
Ingredienser
- 500 g perlespelt
- Sauce:
- 4,5 dl hønsebouillon
- 1,5 dl fløde eller sødmælk
- 400 g kogte grøntsager (fra dag 2)
- saft og skal af en reven citron
- 1 lille bundt timian
- 1 dl hakket top af forårsløg
- salt og peber
- Fyld:
- 400 g champignoner
- lidt smør
- salt og peber
- 20 forårsløg
- kyllingekød plukket fra det kogte skrog
Sådan laver du frikassé
- OBS kyllingeskroget og lyse grøntsager er fra retten med hønsekødssuppe, men kassér krydderurter og hvidløg.
- Kog perlespelten i vand med salt i 20 min. Sæt 300 g perlespelt til side til næste dag.
- Sauce: Bring hønsebouillon og mælk i kog og hæld væsken op i en blender sammen med resten af ingredienserne til saucen. Blend godt igennem og smag til med salt og peber. Hæld saucen tilbage i gryden og hold den varm.
- Fyld: Skær svampene i kvarte og rist dem gyldne i smørret på en pande. Skær forårsløgene i stykker på ca. 2 cm og kom dem op på panden og lad dem riste med de sidste 3-4 min. Drys med salt og peber.
- Vend kyllingekød og svampeblanding med saucen. Server med 200 g perlespelt til og drys evt. mere timian, citronskal og forårsløg ud over til sidst.
- Se også opskrift på Hønsekødssuppe med æg og gulerødder.