Opskrift på frikassé med svampe og forårsløg

Frikassé med svampe og forårsløg

En lille smule kylling med svampe og forårsløg, så har du en lækker cremet frikassé.

4

Ingredienser

  • 500 g perlespelt
  • Sauce:
  • 4,5 dl hønsebouillon
  • 1,5 dl fløde eller sødmælk
  • 400 g kogte grøntsager (fra dag 2)
  • saft og skal af en reven citron
  • 1 lille bundt timian
  • 1 dl hakket top af forårsløg
  • salt og peber
  • Fyld:
  • 400 g champignoner
  • lidt smør
  • salt og peber
  • 20 forårsløg
  • kyllingekød plukket fra det kogte skrog

Sådan laver du frikassé

  1. OBS kyllingeskroget og lyse grøntsager er fra retten med hønsekødssuppe, men kassér krydderurter og hvidløg.
  2. Kog perlespelten i vand med salt i 20 min. Sæt 300 g perlespelt til side til næste dag.
  3. Sauce: Bring hønsebouillon og mælk i kog og hæld væsken op i en blender sammen med resten af ingredienserne til saucen. Blend godt igennem og smag til med salt og peber. Hæld saucen tilbage i gryden og hold den varm.
  4. Fyld: Skær svampene i kvarte og rist dem gyldne i smørret på en pande. Skær forårsløgene i stykker på ca. 2 cm og kom dem op på panden og lad dem riste med de sidste 3-4 min. Drys med salt og peber.
  5. Vend kyllingekød og svampeblanding med saucen. Server med 200 g perlespelt til og drys evt. mere timian, citronskal og forårsløg ud over til sidst.
  6. Se også opskrift på Hønsekødssuppe med æg og gulerødder