Skøn dagmartærte med brunsviger-remonce
Dagmartærten kan bages enten af en wienerbrødsdej eller som her af en luftig gærdej, der er lidt nemmere at arbejde med. Fyldet er en sød brunsviger-remonce, som smager af ægte fynsk brunsviger.
Ca. 12 personer
Total:2 timer 35 minutter
Arbejdstid:40 minutter
Ingredienser
Gærdej
- 1 dl sødmælk
- 25 g gær
- 125 g blødt smør
- 2 spsk sukker
- 2 æg
- 2 tsk stødt kardemomme
- 2 tsk stødt kanel
- 1 tsk fint salt
- Ca. 350 g hvedemel
Kagecreme
- 1 dl sødmælk
- 1 æggeblomme
- 20 g sukker
- 10 g majsstivelse
- korn af 1 vaniljestang
Brunsvigerremonce
- 100 g blødt smør
- 150 g brun farin
- 2 spsk mørk sirup
- 2 tsk stødt kanel
Pynt
- 75 g flormelis
- 2 spsk kakaopulver
Dej:
- Lun mælken, og kom den i en skål. Opløs gæren heri. Tilsæt smør i tern, sukker og æg og rør sammen.
- Tilsæt kardemomme, kanel og salt, og ælt nu hvedemel i væsken lidt ad gangen. Ælt dejen glat og smidig, men heller lidt klistret end tør af mel.
- Lad dejen hæve til-dækket et lunt sted i ca. 1 time.
Kagecreme:
- Kom ingredienserne til cremen i en lille gryde, og varm op under omrøring til cremen tykner.
- Tag gryden af varmen og afkøl cremen.
Remonce:
- Rør smør med brun farin, sirup og kanel til en remonce.
Tærte:
- Tag ¼ af dejen fra og rul ud, så den passer i størrelsen til bunden af en tærteform (diameter ca. 25 cm).
- Smør formen og læg dejen i bunden. Sørg for, at den går et par cm op over kanten. Fordel kagecremen og en anelse remonce på dejen. Rul resten af dejen ud til et rektangel ca. 30 x 40 cm. Fordel remoncen på dejen,
- og rul den sammen som til en roulade. Skær dejen udi ca. 12 skiver, og læg dem i tærteformen med snippen nedad. Lad det hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 minutter.
- Pensl med sammenpisket æg, og bag kagen ved 200 grader i ca. 25 minutter, til den er gylden. Afkøl tærten.
Pynt:
- Kom flormelis og kakaopulver i en skål, og rør med lidt kogende vand til en tyk glasur. Dekorer kagen.