Dagmartærte

Skøn dagmartærte med brunsviger-remonce

Dagmartærten kan bages enten af en wienerbrødsdej eller som her af en luftig gærdej, der er lidt nemmere at arbejde med. Fyldet er en sød brunsviger-remonce, som smager af ægte fynsk brunsviger.

Ca. 12 personer

Total:2 timer 35 minutter

Arbejdstid:40 minutter

Ingredienser

Gærdej

  • 1 dl sødmælk
  • 25 g gær
  • 125 g blødt smør
  • 2 spsk sukker
  • 2 æg
  • 2 tsk stødt kardemomme
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 tsk fint salt
  • Ca. 350 g hvedemel

Kagecreme

  • 1 dl sødmælk
  • 1 æggeblomme
  • 20 g sukker
  • 10 g majsstivelse
  • korn af 1 vaniljestang

Brunsvigerremonce

  • 100 g blødt smør
  • 150 g brun farin
  • 2 spsk mørk sirup
  • 2 tsk stødt kanel

Pynt

  • 75 g flormelis
  • 2 spsk kakaopulver

Dej:

  1. Lun mælken, og kom den i en skål. Opløs gæren heri. Tilsæt smør i tern, sukker og æg og rør sammen.
  2. Tilsæt kardemomme, kanel og salt, og ælt nu hvedemel i væsken lidt ad gangen. Ælt dejen glat og smidig, men heller lidt klistret end tør af mel.
  3. Lad dejen hæve til-dækket et lunt sted i ca. 1 time.

Kagecreme:

  1. Kom ingredienserne til cremen i en lille gryde, og varm op under omrøring til cremen tykner.
  2. Tag gryden af varmen og afkøl cremen.

Remonce:

  1. Rør smør med brun farin, sirup og kanel til en remonce.

Tærte:

  1. Tag ¼ af dejen fra og rul ud, så den passer i størrelsen til bunden af en tærteform (diameter ca. 25 cm).
  2. Smør formen og læg dejen i bunden. Sørg for, at den går et par cm op over kanten. Fordel kagecremen og en anelse remonce på dejen. Rul resten af dejen ud til et rektangel ca. 30 x 40 cm. Fordel remoncen på dejen,
  3. og rul den sammen som til en roulade. Skær dejen udi ca. 12 skiver, og læg dem i tærteformen med snippen nedad. Lad det hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 minutter. 
  4. Pensl med sammenpisket æg, og bag kagen ved 200 grader i ca. 25 minutter, til den er gylden. Afkøl tærten.

Pynt:

  1. Kom flormelis og kakaopulver i en skål, og rør med lidt kogende vand til en tyk glasur. Dekorer kagen.