Dalgona kaffe: Sådan laver du den lækre iskaffe med skum
I foråret 2020 så en ny, cremet og meget fotovenlig iskaffe dagens lys og oversvømmede på ingen tid på Instagram og TikTok. Den megapopulære Dalgona kaffe var lige pludselig overalt, men forsvandt lige så stille igen. Og det er da egentligt stor synd og skam...
For iskaffen med det lækre skum på toppen er supernem at lave, og du kan selv variere mængden af sukker eller sirup i din kaffe, alt efter hvor sød du vil have den. En Dalgona kaffe består i alt sin enkelthed af mælk, isterninger, sukker og kaffeskum, og du får en god opskrift lige her:
Sådan laver du Dalgona kaffe:
(2 glas)
3 spsk frysetørret kaffe (du kan sagtens brug koffeinfri eller nescafe med smag)
3 spsk. sukker eller flormelis (sidstnævnte er nemmere at piske ud)
3 spsk. kogende vand
6 dl mælk
Masser af isterninger
- Start med at blande den frysetørrede kaffe med sukker og kogende vand.
- Brug en håndmixer eller et piskeris til at piske blandingen til skum. Det tager et par minutter – længere tid, hvis du pisker i hånde.
- Hæld isterningerne i 2 høje glas og hæld mælken over.
- Fordel den fine og fluffy kaffeskum på toppen og server.
Vidste du...
...at Dalgona kaffen stammer fra Sydkorea. Dalgona er navnet på en karamelagtig toffee, som laves med sukker og natron.
Dette er grundopskriften på den lækre Dalgona kaffe, men du kan sagtens selv lave din egen version. Herhjemme har vi fx.:
- Brugt havredrik eller sojadrik med vanilje i stedet for almindelig mælk
- Brugt mindre sukker til at piske kaffen med, og i stedet hældt lidt hasselnøddesirup i bunden af glasset, inden isterningerne kom i
- Brugt koffeinfri nescafe, så alle kunne smage
TIP
I følge bloggen My Korean Kitchen kan du faktisk godt piske en større portion kaffeskum end du skal bruge og gemme resten i en lufttæt beholder i køleskabet. Kaffeskummet kan holde sig i et par dage, inden det gør i opløsning.
Kilde: My Korean Kitchen