Dampet forårsgrønt med pocheret æg
Her kan du bruge lige de grønsager, som du kan få fingre i. Det behøver ikke at være dem der står i opskriften.
4
Total:40 minutter
Ingredienser
- 1 spidskål, gerne pink
- 1 bundt grønne asparges
- 1 bundt forårsløg
- 1 bundt gulerødder
- 50 g smør
- 2 spsk æbleeddike
- 1 bundt estragon
- 12 æg
- salt + eddike
Sådan laver du dampet forårsgrønt
- Klargør først grøntsagerne. Del kålen i 6 stykker, skær enderne af aspargeserne, vask gulerødderne og halvér og forårsløgene. Damp grøntsagerne i vand med salt i en pande eller bred gryde i 4-5 minu. Hæld vandet fra og kom smør, eddike og estragon i gryden. Vend det godt rundt i grøntsagerne.
- Pocher æggene 3-4 ad gangen. Bring vand med salt og lidt eddike i kog. Slå æggene ud et efter et i en skål og hæld hvert æg ned i det kogende vand. Lad æggene koge 2-3 min hver.
- Servér æggene ovenpå grøntsagerne. Når blommen brydes og blandes med smør, estragon og eddike, opnår man en slags 'bearnaise-effekt'.
- Se også opskrift på Lynstegt oksemørbrad med parmasa og rødbedercrudeté.