Opskrift på dampet forårsgrønt med pocheret æg

Dampet forårsgrønt med pocheret æg

Her kan du bruge lige de grønsager, som du kan få fingre i. Det behøver ikke at være dem der står i opskriften.

4

Total:40 minutter

Ingredienser

  • 1 spidskål, gerne pink
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 bundt gulerødder
  • 50 g smør
  • 2 spsk æbleeddike
  • 1 bundt estragon
  • 12 æg
  • salt + eddike

Sådan laver du dampet forårsgrønt

  1. Klargør først grøntsagerne. Del kålen i 6 stykker, skær enderne af aspargeserne, vask gulerødderne og halvér og forårsløgene. Damp grøntsagerne i vand med salt i en pande eller bred gryde i 4-5 minu. Hæld vandet fra og kom smør, eddike og estragon i gryden. Vend det godt rundt i grøntsagerne.
  2. Pocher æggene 3-4 ad gangen. Bring vand med salt og lidt eddike i kog. Slå æggene ud et efter et i en skål og hæld hvert æg ned i det kogende vand. Lad æggene koge 2-3 min hver.
  3. Servér æggene ovenpå grøntsagerne. Når blommen brydes og blandes med smør, estragon og eddike, opnår man en slags 'bearnaise-effekt'.
  4. Se også opskrift på Lynstegt oksemørbrad med parmasa og rødbedercrudeté.