Opskrift på gris med grøntsager

Dansk grisebasse med orientalske grøntsager

4

Ingredienser

  • Helstegt svinemørbrad:
  • 1 svinemørbrad.
  • Orientalske grøntsager:
  • 2 courgetter i små, fine tern
  • 1 aubergine i små, fine tern
  • 2 gulerødder i små, fine tern
  • 2 skalotteløg i små, fine tern
  • 1 snackpeber i små, fine tern
  • 1 lime, saften heraf
  • peber.
  • Orientalsk marinade:
  • 3 dl god hønsefond
  • 1 dl soja
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 tsk ingefær, finthakket
  • 5 spsk skalotteløg, finthakket
  • 1 chili, finthakket.
  • Tilbehør:
  • Hvid sesam
  • kernerne fra 1granatæble
  • mango i skiver
  • friskplukket koriander.

Sådan gør du

  1. Helstegt svinemørbrad:
  2. Rens mørbraden for fedt og sener. Brun den godt af på varm pande og steg den i ovnen ved 170 grader i 10min.
  3. Tag mørbraden ud, dæk den med sølvpapir og lad den trække i ca. 10 min, før den skæres ud i passende skiver.
  4. Orientalske grøntsager:
  5. Steg grøntsagerne hårdt af på varm pande. Krydr med lidt lime samt og peber.
  6. Orientalsk marinade:
  7. De hele blandes sammen i gryde og lunes inden servering.
  8. Servér mørbraden med de stegte grøntsager, marinade og tilbehøret.