Morgenmadsboller

De perfekte morgenboller

Smager bedre end bagerens og er fulde af hvid hvede, der er lyst i farven og minder om almindelig hvedemel i bageevne, men som er 100% fuldkorn.

Ca. 10 boller

Total:1 time

Arbejdstid:40 minutter

Ingredienser

  • 6 dl koldt vand
  • 10 g gær
  • 1 spsk mørk sirup
  • 300 g hvid hvede
  • Fuldkornsmel
  • 1 spsk groft salt
  • 200 g durummel
  • ca. 250 g hvedemel
  • 2 spsk olivenolie

Sådan gør du:

  1. Dag 1: Hæld vandet i en røreskål, og opløs gæren heri. Tilsæt sirup, hvid hvede og salt. Rør dernæst durummel i væsken og til sidst hvedemel lidt ad gangen. Rør dejen længe, ca. 10 minutter, på en røremaskine. Alternativt bruger du alle dine kræfter og træner overarmene. Dryp dejen med olie, og stil den tildækket til hævning i køleskabet til næste dag.
  2. Dag 2: Tag dejen ud af køleskabet, og lad den stå på køkkenbordet ca. 30 minutter. Form skødesløst dejen til boller ved hjælp af to skeer, og fordel på et stykke bagepapir. Tænd ovnen på 250 grader varmluft, og lad en bageplade blive i ovnen, så den er varm. Inden boller og bagepapir forsigtigt løftes over på den varme bageplade, tager du to skeer og bruger dem til at folde bollerne op om sig selv, så de ikke bliver flade. Brug evt. lidt mel til hjælp. Bag bollerne i ca. 20 minutter, til de er sprøde. Afkøl på en bagerist.