Deep pan pizza med kødsovs

Deep pan pizza med kødsovs

Denne store, dejlige pizza vil med garanti gøre aftenens kok populær. Har du ikke en stor springform, kan du i stedet bruge to almindelige.

(4 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 40 min.
  • Hævetid: 1 time og 20 min.
  • Fryse-egnet
  • Pizzadej:
  • 10 g gær
  • 2½ dl lunkent vand
  • 100 g grahamsmel
  • 250 g hvedemel
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • Kødsovs:
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 løg (hakket)
  • 2 fed hvidløg (finthakket)
  • 1 gulerod (revet)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • salt og peber
  • 1 tsk oregano
  • 125 g revet ost
  • 1 bundt frisk basilikum
  • Salat:
  • 1 bakke salatmiks
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk balsamico- eller vineddike

  1. Rør gæren ud i vandet i en røreskål. Tilsæt grahamsmel, hvedemel, olie og salt. Ælt dejengodt sammen, til dener blød og elastisk. Laddejen hæve lunt til dobbeltstørrelse.
  2. Brun kødet i olien ien gryde. Tilsæt løg, hvidløg og gulerødder og svits det med i et par minutter. Tilsæt tomater, salt, peber ogoregano og lad sovsen småkoge, mens dejen hæver.
  3. Tryk dejen ud i en stor springform eller et tærtefad,smurt med lidtolie. Lad dejen hæve 20 min. Bred kødsovsen over dejen og drys ost på toppen. Bag pizzaen i ovnen ved 180 grader i ca. 30 min., eller til ostener let gyldenbrun.
  4. Tag pizzaen ud af springformen og anret den på et fad eller skærebræt.
  5. Skyl og tør salaten. Rørolie og eddike sammen. Vend dressingen med salaten og smag til medsalt og peber.
  6. Drys hele basilikumbladeover pizzaen og server den med salaten til.