Dessert: Rabarber med havre
6
Ingredienser
- 1 kg rabarber
- 1 stang vanilje
- 500 g rørsukker
- 4 spsk honning
- 3 dl grovvalsede havregryn
- 100 g hasselnøddekerner
- ½ l græsk yoghurt
Sådan laver du desserten
- Dagen før
- Lav rabarberkompotten: Rens rabarberne, og skær dem i stykker på ca. 5 cm. Hæld dem i en ovnfast fad.
- Flæk en stang vanilje og skrab kornene ud. Kornene smuldres ud i sukkeret og blandes med rabarberne. Læg den tomme stang ved. Sæt i en 200 gr. varm ovn og bag i 20 minutter. Køl af inden servering.
- Lav havreknasen ved at smelte honningen i en pande. Tilsæt havregryn og nødder og bland sammen med honningen. Rist stille og roligt i omkring 5 min eller til havregrynene begynder at blive gyldne. Rør rundt i det imens med en ske eller træspatel. De må ikke brænde på. Hæld det over i en lufttæt beholder og lad køle af. Læg først låg på, når crunchen er kold. Den kan holde sig i flere dage.
- På dagen:
- Yoghurten røres op på forhånd, og stilles klar i en skål i køleskabet.
- Saml desserten lige inden servering ved at hælde rabarberkompot i glas med rørt græsk yoghurt og havreknas over.