Opskrift på rabarber dessert

Dessert: Rabarber med havre

6

Ingredienser

  • 1 kg rabarber
  • 1 stang vanilje
  • 500 g rørsukker
  • 4 spsk honning
  • 3 dl grovvalsede havregryn
  • 100 g hasselnøddekerner
  • ½ l græsk yoghurt

Sådan laver du desserten

  1. Dagen før
  2. Lav rabarberkompotten: Rens rabarberne, og skær dem i stykker på ca. 5 cm. Hæld dem i en ovnfast fad.
  3. Flæk en stang vanilje og skrab kornene ud. Kornene smuldres ud i sukkeret og blandes med rabarberne. Læg den tomme stang ved. Sæt i en 200 gr. varm ovn og bag i 20 minutter. Køl af inden servering.
  4. Lav havreknasen ved at smelte honningen i en pande. Tilsæt havregryn og nødder og bland sammen med honningen. Rist stille og roligt i omkring 5 min eller til havregrynene begynder at blive gyldne. Rør rundt i det imens med en ske eller træspatel. De må ikke brænde på. Hæld det over i en lufttæt beholder og lad køle af. Læg først låg på, når crunchen er kold. Den kan holde sig i flere dage.
  5. På dagen:
  6. Yoghurten røres op på forhånd, og stilles klar i en skål i køleskabet.
  7. Saml desserten lige inden servering ved at hælde rabarberkompot i glas med rørt græsk yoghurt og havreknas over.