Kartofler dobbeltstegte
Servér dobbelstegte kartofler til julemiddagen, der er langt nemmere at lave end brunede kartofler.
5
Ingredienser
- 8 kartofler (hønseæg-størrelse)
- 1 spsk. andefedt
- 4 fed hvidløg
- 2 kviste rosmarin
- havsalt og friskkværnet peber
Sådan laver du kartofler
- Vask kartoflerne, kom dem i et ovnfast fad, og bag dem møre i ovnen ved 180° i ca. 45 min.
- Tag kartoflerne ud, og flæk dem på langs. Giv så hver kartoffelhalvdel et snit i begge ender, og tryk på skallen, så kartoffelkødet skubbes let ud – det gør det lettere at stege kartoflen sprød.
- Steg de halve kartofler sprøde og gyldne på begge sider i en pande med andefedt, rosmarinkviste og hele hvidløgsfed (der lige har fået et slag, så de er letsmadrede og afgiver masser af smag til fedtet).
- Krydr med salt og peber, og server straks.