Opskrift på dobbeltstegte kartofler

Kartofler dobbeltstegte

Servér dobbelstegte kartofler til julemiddagen, der er langt nemmere at lave end brunede kartofler.

5

Ingredienser

  • 8 kartofler (hønseæg-størrelse)
  • 1 spsk. andefedt
  • 4 fed hvidløg
  • 2 kviste rosmarin
  • havsalt og friskkværnet peber

Sådan laver du kartofler

  1. Vask kartoflerne, kom dem i et ovnfast fad, og bag dem møre i ovnen ved 180° i ca. 45 min.
  2. Tag kartoflerne ud, og flæk dem på langs. Giv så hver kartoffelhalvdel et snit i begge ender, og tryk på skallen, så kartoffelkø­det skubbes let ud – det gør det lettere at stege kartoflen sprød.
  3. Steg de halve kartofler sprøde og gyldne på begge sider i en pande med andefedt, rosmarinkviste og hele hvidløgsfed (der lige har fået et slag, så de er letsmadrede og afgiver masser af smag til fedtet).
  4. Krydr med salt og peber, og server straks.

Madredaktørens note

Får du den jyske familie på besøg, skal der nok mere end otte kartofler til. Vurder mængden i forhold til dine gæster.