Opskrift på luksus-drømmekage

Drømmekage de luxe

Glem alt om den tørre, kedelige bradepandekage. Her er drømmekageklassikeren med ekstra snask og knas. Under et gavmildt lag knasende og karamelsød nødde-kokos-topping gemmer sig saftig mazarinkage. En sand drømmekage!

Drømmekage til 6-8 personer

Total:45 minutter

Ingredienser

  • Mazarinkage:
  • 100 g marcipan
  • 100 g sukker
  • 100 g blødt smør
  • 2 æg
  • 50 g mel
  • Nødde-kokos-topping:
  • 200 g brun farin
  • 100 g mørk sirup
  • 40 g kokosmel
  • 1 spsk mælk
  • 75 g blandede nødder (f.eks. mandler, hasselnødder og pekannødder)

Sådan bager du lukusdrømmekage

  1. Mazarinkage:
  2. 1. Riv marcipanen groft, og kom den i en skål. Tilsæt sukker og smør, og pisk det godt sammen.
  3. 2. Pisk æggene i, og vend melet i. Fordel dejen i en firkantet form (16 x 16 cm) foret med bagepapir, og bag kagen i 20-25 minutter ved 175 grader.
  4. 3. Lav toppingen imens:
  5. Nødde-kokos-topping:
  6. 1. Kom brun farin, sirup, kokosmel og mælk i en gryde, og giv det et hurtigt opkog. Tag gryden af varmen.
  7. 2. Hak nødderne groft, og vend dem i remoncen.
  8. 3. Fordel remoncen oven på den varme kage, hæv temperaturen til 225 grader, og bag kagen i yderligere 5 minutter.

Tip

Du kan også bage kagen i små forme i stedet for én stor og få små drømmemuffins ud af det.