bageopskrift på durumboller

Durumboller a la Italy

Perfekt til at tage med på farten

10 stk.

Ingredienser

  • 15 g gær
  • 5 dl lunkent vand
  • 1 spsk salt
  • 2 spsk honning
  • VALNØDDEPESTO:
  • 50 g valnøddekerner
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk reven parmesan
  • 2-3 spsk hakket persille eller basilikum
  • lidt rosmarin
  • 1 spsk reven citronskal
  • 200 g groft durummel
  • 400-450 g hvedemel

Sådan gør du:

  1. Rør gæren ud i lidt af det lune vand. Tilsæt det resterende vand, salt og honning. Hak valnøddekernerne fint, rør dem med de øvrige ingredienser og rør pestoen i dejen. Bland de to slags mel i dejen lidt efter lidt og rør, til dejen er smidig, men stadig klistret. Dæk skålen med plastfilm og lad den hæve lunt et par timer. Du kan også vælge at tilberede dejen med koldt vand og lade den hæve i køleskabet natten over. Tag dejen ud, rør den igennem og sæt den i store klatter ved hjælp af en ske på plader med bagepapir. Lad dem efterhæve i 10 minutter og bag dem herefter ved varmluft 225° i 10 minutter. Dæmp varmen til 175° varmluft og bag bollerne færdige ca. 15 min. Afkøl bollerne på en bagerist.
  2. Energi pr. bolle: 310 kcal, fedt 24%, protein 10%, kulhydrat 66%