Opskrift på risotto med kantareller, ærter & parmaskinke

Efterårsrisotto: Risotto med kantareller, ærter & parmaskinke

Lækker risotto med kantareller, ærter & parmaskinke - hvis du ikke har kantareller kan andre svampe også sagtens bruges. Husk risotto skal spises, lige når den er færdig – og det tager pr. definition en lille halv time. Opskriften på risotto finder du her:

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    650 Kcal
  • Fedt:
    24 %
  • Protein:
    17 %
  • Kulhydrat:
    59 %

risotto med kantareller, ærter & parmaskinke til 4 personer

Total:35 minutter

Ingredienser

  • 1 hakket løg
  • 2 finthakkede fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 300 g risottoris, f.eks. aborrio el. lign.
  • ca. 1 l kogende bouillon
  • salt, friskkværnet peber
  • 1 lille bdt rucola
  • ½-1 tsk stødt estragon
  • 200 g ærter
  • 2 tsk olivenolie
  • 200 g svampe, f.eks. kantareller
  • 30 g reven parmesan.
  • 70 g parmaskinke i tynde skiver
  • en anelse sukker.
  • Tilbehør: 200 g ciabattabrød.

Sådan laver du risotto med kantareller, ærter & parmaskinke

  1. Sautér løg og hvidløg klare i olie. Bland risene ved og rør omhyggeligt, så alle riskorn fedtes godt ind.
  2. Spæd med kogende bouillon et par dl ad gangen, og lad væden koge helt ind mellem hver tilsætning.
  3. Rør imens og forsæt kogningen på denne måde, til risene er møre. Smag til med salt, peber, rucola, estragon og ærter.
  4. Mens risene koger, ristes svampene i varm olie i en stor sauterepande under omrøring. Drys salt og peber på og vend svampe og reven ost i risottoen.
  5. Læg skinkeskiverne på en plade med bagepapir, drys lidt sukker på og bag dem ved 225 grader 4-5 minutter. Tag dem ud og afkøl.
  6. Servér risottoen med den bagte skinke og ciabattabrød.