Opskrifter smørrebrød

En lækker frokost med smørrebrød: Her er 4 opdaterede klassikere

Invitér venner og familie på en lækker (påske)frokost med smørrebrød. Her har vi fundet de gode gamle smørrebrøds-klassikere frem og opdateret dem.

Du får fire gode opskrifter på lækkert smørrebrød i en opdateret og mere moderne udgave. Scroll ned på siden og find opskrifterne på:

Pankostegt rødspætte med rejer

Hønsesalat med æble og grønne asparges

Rørt tatar med pocheret æg

Lune stegte sild med kartofler

Pankostegt rødspætte med rejer

smorrebroed-stjerneskud.jpg

4 personer

2 æg

200 g pankorasp

8 rødspættefileter

2½ dl neutral olie til stegning

500 g nordsørejer

Ravigottecreme:

100 g mayonnaise

2 spsk. ravigotte

3 spsk. cremefraiche 38 %

Salt og peber

Desuden:

4 skiver rugbrød

1 bundt dild

Sådan gør du:

  1. Pisk æggene sammen i en dyb tallerken.
  2. Kom pankorasp i en anden dyb tallerken.
  3. Dyp fiskefileter i sammenpisket æg og derefter i rasp.
  4. Opvarm olien på en pande. Test, om olien er klar, ved at dyppe enden af en grydeske i olien. Syder der små bobler omkring træskaftet, er olien klar. Steg en fiskefilet ad gangen i 2 min. på hver side.
  5. Læg fisken på fedtsugende papir.
  6. Pil rejerne, og stil dem klar i en skål.
  7. Ravigottecreme: Rør mayonnaise sammen med ravigotte og cremefraiche. Smag til med salt og peber.
  8. Anret de sprøde fiskefileter på rugbrød med ravigottecreme, rejer og masser af frisk dild. 
smorrebroed-honsesalat.jpg

Hønsesalat med æble og grønne asparges

4-6 personer

Kylling:

1 kylling 1,5 kg

2 gulerødder

1 laurbærblad

6 peberkorn

1 spsk. salt

Grønt fyld:

2 stilke blegselleri

1 æble

1 bundt grønne asparges

1 bundt kørvel

Dressing:

1½ dl mayonnaise

1 dl cremefraiche 18 %

1 spsk. grov sennep

salt og peber

Sådan gør du:

smorrebroed-tatar.jpg
  1. Kylling: Kom kyllingen i en gryde. Skræl gulerødder og skær dem i grove stykker. Tilsæt gulerødder, laurbærblad, peberkorn og salt. Dæk med vand og læg låg på. Kog kyllingen i 1 time.
  2. Tag kyllingen op, og lad den afkøle. Pluk kødet af den i mindre stykker, kassér skind og ben. Si og gem bouillonen. Brug den til en suppe eller frys den ned til brug en anden gang.
  3. Grønt fyld: Bræk enderne af aspargeserne og skyl dem. Steg asparges på en grillpande, til de får mærker. Afkøl dem og skær dem i mindre stykker. Skyl æblet, og skær det i fine både.
  4. Dressing: Rør mayonnaise sammen med cremefraiche, sennep, salt og peber. Vend plukket kylling rundt med dressingen.
  5. Anret en skål med hønsesalaten. Pynt med asparges, æble og kørvel.

Rørt tatar med pocheret æg

4 personer

Tatar:

500 g helt friskhakket tatarkød

2 spsk. HP sauce

4 spsk. kapers + ekstra til pynt

2 æggeblommer

salt og peber

Pocheret æg:

4 æg

1 spsk. eddike

Sennepsmayo:

4 spsk. god mayonnaise

1 spsk. dijonsennep

salt og peber

Desuden:

1 rødløg

3 kviste bredbladet persille

smorrebroed-stegte-sild.jpg

4 skiver ristet rugbrød

  1. Tatar: Kom friskhakket tatarkød i en skål. Rør sammen med HP-sauce, kapers, æggeblommer, salt og peber.
  2. Pocheret æg: Slå æggene ud et ad gangen i en kop.
  3. Kog vandet op tilsat eddike i en sautépande eller i en gryde med god plads.
  4. Skru ned for vandet, så det ikke buldrekoger. Vandet skal være lige under kogepunktet.
  5. Bring rotation i vand ved at røre med en grydeske et par gange.
  6. Kom ægget i det varme vand et ad gangen, så det snurrer rundt i den hvirvel, der er skabt. Saml hviden omkring blommen med to skeer. Pocher ægget i 3-4 min.
  7. Tag ægget op med en hulske. Gentag proceduren med hvert æg.
  8. Senneps-mayo: Rør mayonnaise sammen med sennep, salt og peber.
  9. Pil løg og skær det i små tern. Skyl og hak persillen.
  10. Anret tatar på ristet rugbrød med den rørte mayonnaise og pocheret æg. Drys med kapers, hakket løg og persille.

Lune stegte sild med kartofler

4 personer

8 hele sildefileter

salt og peber

100 g rugmel

8 spsk. grov sennep

20 g smør til stegning

Lage:

2½ dl eddike

3 spsk. sukker

1 dl vand

2 laurbærblade

6-8 sorte peberkorn

1 spsk. dildfrø

Desuden:

1 rødløg

4 kartofler

4 spsk. solsikkefrø

4 skiver rugbrød + smør

4 spsk. cremefraiche 18 %

1 bundt dild

  1. Klip finnerne af sildefileterne. Bland salt og peber med rugmel. Smør hver sild indeni med sennep. Klem sildene sammen. Vend dem i rugmel.
  2. Steg sildene i smør i 4-5 min. på hver side. Hold sildene nede på panden med en paletkniv, så de ikke åbner sig.
  3. Lage: Kog eddike, sukker, vand, laurbærblade, peberkorn og dildfrø sammen til en lage. Afkøl lagen, til den er lun. Pil løg og skær det i fine både. Kom løgene i lagen.
  4. Læg de stegte sildefileter i et fad, og hæld den lune lage over.
  5. Kog kartofler, til de er møre. Pil dem, og skær dem i skiver. Rist solsikkefrø på en tør pande, til de får lidt farve. Tag panden fra varmen.
  6. Smør rugbrød og kom kartoffelskiver på brødet efterfulgt af en stegt sild og løg. Drys med ristede solsikkekerner. Kom en skefuld cremefraiche på hvert stykke og pynt med dild.

TIP Denne opskrift på stegte sild er en dobbeltportion. Sildene holder sig i lagen i 4-5 dage på køl.