En lækkerbidsken til grillen
Næringsindhold
- Energi pr. person:780 Kcal
- Fedt:30 %
- Protein:22 %
- Kulhydrat:48 %
4
Ingredienser
- 4 svinekoteletter – gerne med skaft, ca.125 g pr. stk.
- 2 tsk olivenolie
- salt, groftkværnet peber.
- Tomatsalsa med chili og mynte:
- 3-4 udkernede, hakkede tomater
- 1 lille, udkernet fintsnittet chili
- 1 finthakket skalotte- eller rødløg
- 2-3 spsk friskhakket mynte
- salt, evt. peber.
- Grillede asparges:
- 300 g grønne asparges
- 2 tsk olivenolie.
- Kartoffelsalat:
- 800 g små, nye kogte og pillede kartofler.
- Dressing:
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk vand
- 2 spsk lys balsamico
- 2 spsk sød sennep.
- 3 spsk fintskåret dild
- 1 lille bdt. fintskåret purløg
- 1 håndfuld hakket persille.
- Servering: 400 g grillet brød.
Sådan gør du
- Dup kødet tørt, pensl med olie, drys salt og peber på og grill det 6-7 minutter på hver side.
- Rør alle ingredienser til salsaen sammen og smag den til med salt, evt. peber.
- Gnid aspargesene med olie og grill dem et par minutter på hver side – de må gerne beholde en let knasende, sprød konsistens. Drys med salt og peber.
- Kartoffelsalat: Rør dressingen sammen og smag den til, før den vendes med kartofler og krydderurter.
- Servér de grillede koteletter med salsa, asparges, kartoffelsalat og grillet brød.