Opskrift på grillet steaks & forårsløg med bønnesalat & brøndkarsecreme

Grillede steaks & forårsløg med bønnesalat & brøndkarsecreme

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    650 Kcal
  • Fedt:
    30 %
  • Protein:
    32 %
  • Kulhydrat:
    38 %

4

Ingredienser

  • 4 gode steaks af oksekød eller ungkvæg a 150 g
  • 2 tsk olivenolie
  • salt, peber.
  • Brøndkarsecreme:
  • 1 bdt brøndkarse
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl syrnet fløde 9%
  • 4 spsk friskbælgede ærter.
  • Grillede forårsløg:
  • 12-16 forårsløg
  • 1 spsk olie.
  • Bønnesalat:
  • 250 g kogte, grønne bønner
  • 1 lille fintsnittet rødløg
  • 10-12 semidried tomater
  • 25 g ristede, afskallede hasselnødder.
  • Servering:
  • 400 g brød.

Sådan gør du

  1. Pensl kødet med olie, drys salt og peber på og grill det over gode gløder 2-4 minutter på hver side, alt efter hvor stegt det ønskes.
  2. Brøndkarsecreme: Blend alle ingredienser sammen og smag til med salt og peber.
  3. Grillede forårsløg: Rens og skær løgene til. Vend dem i olie og sæt dem tre-fire stk. sammen på pinde. Grill dem et par minutter på hver side – de må gerne have lidt bid – og drys salt og peber på.
  4. Bønnesalat: Bland ingredienser med let hånd, krydr med salt og peber og servér til kødet med det øvrige tilbehør.