Estragontorsk på ristet rugbrød med nem salat
En mager ret med grove grøntsager, der tilmed er billige.
Næringsindhold
- Energi pr. person:475 Kcal
2
Ingredienser
- 20 g rugmel
- 20 g fiberstrø
- 3 spsk estragon
- 400 g torsk, evt. fra frost
- 1/2 dl mælk
- olivenolie til stegning
- 2 spsk dijonnaise (eller 1 tsk dijon sennep og 1,5 spsk mayonnaise)
- 2 skiver rugbrød
- Salat:
- 150 g gulerod
- ½ squash
- 2 spsk rapsolie
- 2 spsk hørfrø
- salt og peber.
Sådan laver du estragontorsk:
- Bland rugmel, fiberstrø, og estragon til rasp i en dyb tallerken.
- Vend torsken i mælk, og dernæst i raspblandingen. Drys med salt og peber på begge sider.
- Steg fisken i olivenolie ca. 4 min på hver side.
- Rist evt. rugbrødet og smør det med dijonaise.
- Skræl gulerødderne, og riv dem til lange, tynde strimler enten på siden af et rivejern eller med er kartoffelskræller. Gør det samme med squashen.
- Rist hørfrøene på en tør pande i ca. 3-4 min.
- Vend gulerod, squashen, olie, hørfrø, salt og peber sammen i en skål.
- Anret fisken på det smurte rugbrød. Server salaten til.
- Prøv også kylling med mango og cashewnødder