Få opskriften på lammeculotter med grillede grøntsager og salsa romesca
Nem lammesteg med skønne grøntsager og en salsa, der er vanedannende. Brug rester af den som sandwichcreme.
4
Ingredienser
- 2 små lammeculotter a ca. 400 g
- salt og peber
- Salsa romesco:
- 1 lille rød snackpeber
- 1 tyk skive hvedebrød
- ¼ rød spansk chili (frøene fjernet)
- 2-3 modne tomater
- 2-3 fed hvidløg
- 30 g smuttede mandler, grofthakkede
- ½ tsk sød paprika
- 1/3 dl hvidvin1/3 dl vineddike 1/3 dl jomfruolivenoli salt og peber.
- Grillede grøntsager:
- 4-5 små unge og friske artiskokker
- ¼ citron
- 1-2 fennikel
- 6 forårsløg
- 1 courgette
- ca 1½ spsk. olivenolie
- fint havsalt
- lidt plukket bladpersille (skyllet og klargjort)
Sådan laver du lammeculotter med grillede grøntsager og salsa romesca
- Culotterne
- Gnid culotterne med salt, og læg dem på et fad. Lad dem trække 1-2 timer ved køkkentemperatur. Dup kødet tørt, og rids fedtsiden med en skarp kniv, rids kun i fedtlaget og ikke ned i kødet. Tænd ovnen på 175 grader (alm. ovnvarme).
- Læg de to culotter på en stor (kold) stegepande med fedtsiden nedad. Tænd under panden, og lad dem brune i det fedt, der smelter af. Skru lidt ned, når bruningen er i gang, og brun dem i 6-8 min på hver side. Er din pande for lille til to culotter, bruner du dem bare ad to omgange. Læg culotterne i en ikke for stor bradepande. Stil bradepanden på risten midt i ovnen, og lad culotterne stege i 18-20 min. Tag dem ud, og lad dem hvile i ca. 15 min, før der skæres i dem. Servér lammekødet med grillede grøntsager, salsa romesco og f.eks. en grov kartoffelmos.
- Artiskokker:
- Kom vand i en stor skål, ogpres citronsaft i vandet. Pil de yderste lag dækblade af hver artiskok. Pluk, indtil bladene er fine, lyse og sprøde (6-8 blade af hver). Skær toppen af hver artiskok, skær ca. midt på artiskokken. Skræl det yderste lag af stilken og skræl ydersiden af bunden. Skær artiskokkerne i halve, og læg dem i vandet, efterhånden som de er trimmede. Citronen i vandet hindrer dem i at blive mørke. Gør de andre grøntsager i stand, og dryp artiskokkerne fri for vand. Snit alle grøntsager i tynde både eller skiver. Kom dem i en skål, vend dem i olie. Drys med salt, og vend dem igen. Læg dem tæt – men ikke over hinanden – på en hed grillpande eller støbejernspande, skru lidt ned, og lad dem grille/stege. Steg i 3-4 minutter i alt, og vend dem flere gange undervejs. Tag dem af panden, læg dem på et fad, og servér dem til lammekødet, sammen med salsa romesco og frisk persille.
- Grillede grøntsager
- Hak peberfrugtkødet, chili, tomater og hvidløg groft. Sauter alle grøntsager samt mandler og paprika over moderat blus, i ca. 2 spsk olie. Tilsæt vin efter ca. 3 min, og skru op, så den damper ind. Kom alt inklusive det stegte brød i foodprocessoren, tilsæt vineddike, jomfruolivenolie og 1 dl vand, samt salt og peber. Blend det til en glat sauce. Lad saucen trække koldt i et par timer.
- PRØV OGSÅ: Sådan laver du stenbidderrogn med vagtelæg, slikporrer og krydderurter