Farseret lammesteg med nye grønsager og myntesovs

Farseret lammesteg med nye grønsager og myntesovs

Glæd dem du holder af med en farseret lammesteg med grønsager og myntesovs.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 50 min.
  • Stege/kogetid: ca. 1 time
  • Hviletid: ca. 15 min.
  • 1 lammekølle eller -bov (udbenet)
  • Fars:
  • 350 g hakket kalve- og svinekød (eller lammekød)
  • 1½ tsk groft salt friskkværnet peber
  • 3 spsk hvedemel
  • 1 æg
  • ca. 1 dl mælk
  • 100 g pinjekerner
  • 1 bundt bredbladet persille (hakket)
  • ca. 1 spsk olivenolie
  • Grønsager:
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 pakke små snackgulerødder (eller et bundt gulerødder med top)
  • Myntesovs:
  • 4 dl yoghurt naturel
  • Ca. 2 håndfulde frisk mynte (hakket)
  • 1-2 fed hvidløg
  • ½ tsk groft salt
  • ½ agurk (små tern)
  • friskkværnet peber
  • Tilbehør:
  • friskkogte pillekartofler

  1. Rør farsen sej med salt.Rør peber, mel, æg ogmælk i. Rør, til dejen ersmidig. Tilsæt pinjekernerog persille.
  2. Læg farsenpå den udbenedelammekølle eller -bov og snør sammen medkødsnor.
  3. Gnid kødet med olie og læg det i et ovnfast fad. Bag i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min.
  4. Skru nedtil 175 grader og steg yderligere 30-50 min., til kernetemperaturen er 75 grader (målt med stegetermometer).
  5. Lad kødet hvile og skær det i skiver lige før servering.
  6. Myntesovs: Rør yoghurt sammen med mynte, hvidløg og salt og tilsæt agurketern.
  7. Smag til med salt ogpeber. Kog grønsagernei 4-5 min. i letsaltetvand og servér dem til kødet med myntesovs og kartofler.