Farseret lammesteg med nye grønsager og myntesovs
Glæd dem du holder af med en farseret lammesteg med grønsager og myntesovs.
Ingredienser
- Arbejdstid: 50 min.
- Stege/kogetid: ca. 1 time
- Hviletid: ca. 15 min.
- 1 lammekølle eller -bov (udbenet)
- Fars:
- 350 g hakket kalve- og svinekød (eller lammekød)
- 1½ tsk groft salt friskkværnet peber
- 3 spsk hvedemel
- 1 æg
- ca. 1 dl mælk
- 100 g pinjekerner
- 1 bundt bredbladet persille (hakket)
- ca. 1 spsk olivenolie
- Grønsager:
- 1 bundt grønne asparges
- 1 bundt forårsløg
- 1 pakke små snackgulerødder (eller et bundt gulerødder med top)
- Myntesovs:
- 4 dl yoghurt naturel
- Ca. 2 håndfulde frisk mynte (hakket)
- 1-2 fed hvidløg
- ½ tsk groft salt
- ½ agurk (små tern)
- friskkværnet peber
- Tilbehør:
- friskkogte pillekartofler
- Rør farsen sej med salt.Rør peber, mel, æg ogmælk i. Rør, til dejen ersmidig. Tilsæt pinjekernerog persille.
- Læg farsenpå den udbenedelammekølle eller -bov og snør sammen medkødsnor.
- Gnid kødet med olie og læg det i et ovnfast fad. Bag i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min.
- Skru nedtil 175 grader og steg yderligere 30-50 min., til kernetemperaturen er 75 grader (målt med stegetermometer).
- Lad kødet hvile og skær det i skiver lige før servering.
- Myntesovs: Rør yoghurt sammen med mynte, hvidløg og salt og tilsæt agurketern.
- Smag til med salt ogpeber. Kog grønsagernei 4-5 min. i letsaltetvand og servér dem til kødet med myntesovs og kartofler.