Farseret porre opskrift

Farserede porrer: Sådan laver du den klassiske ret i fire nemme trin

Farserede porrer er en kendt og elsket ret fra mormors køkken, og her får du en god opskrift på den de lækre porrer svøbt i fars sammen med en ’trin for trin guide’, så du selv kan lave farserede porrer fra bunden. I denne opskrift er farsen til porrerne rørt med citron, hvidløg og persille, det gør retten ekstra frisk og smagfuld. Server de farserede porrer med gulerødder, der er ristet langsomt møre på en pande med olivenolie sammen med en lys opbagt sovs. Få flere tip til tilbehør til de farserede porrer længere ned. Her får du opskriften:

Farserede porrer til 4 personer

Total:1 time 20 minutter

Arbejdstid:1 time

Ingredienser

Fars:

  • 400 g hakket kalve- og svinekød
  • 1 tsk. groft salt
  • 1 æg
  • 1 citron (økologisk)
  • 2-3 spsk. persille
  • 1 fed hvidløg
  • friskkværnet sort peber
  • 3 spsk. hvedemel
  • ca. 1 dl mælk

Øvrigt:

  • 3-4 slanke porrer
  • 100 g gourmetrasp (storflaget, eller alm. rasp)
  • 25 g smør
  • 2-3 spsk. olivenolie

Tilbehør:

  • dampede grøntsager, kartofler og evt. sovs

Lækkert tilbehør til farserede porrer:

  1. Servér f.eks. de farserede porrer med en lys opbagt sovs, kogt på porrevand, rundet af med cremefraiche og smagt til med lidt sennep.
  2. Nye gulerødder er også skønt tilbehør til de farserede porrer. Rist dem langsomt møre på en pande med olivenolie.

Sådan skyller du en porre korrekt

Når du skal bruge porrer til fx. en lækker porretærte eller farserede porrer, er det vigtigt at porrerne er skyllet ordentligt. Det gør du sådan her:

Farserede-porrer-faktabox.jpg
  • Skær et par snit på langs ned gennem den grønne del af porren.
  • Skyl al jorden væk i en balje med koldt vand.

Lad være med at smide porretoppen ud

Toppen af porre smager godt kogt i supper, gryderetter og sovser.

Meget fint snittet porretop er god i wokretter, dvs. lynstegt i olie ved høj varme under omrøring.