Fastelavnsboller med mokka og chokolade

Fastelavnsboller med mokka og chokolade

Lækre fastelavnsboller - fyldt med skøn mokka-creme og fin chokoladeglasur på toppen.

20 stk.

Ingredienser

  • Bolledej:
  • 1 dl mælk
  • 50 g gær
  • 4 spsk. sukker
  • 1 tsk. revet usprøjtet
  • citronskal
  • 1 æg
  • 200 g blødt smør
  • ca. 400 g hvedemel
  • 1 sammenpisket æg til pensling
  • Creme:
  • 2 æggeblomme
  • 1 ½ spsk. majsstivelse
  • 2 ½ dl mælk
  • 1 ½ spsk. sukker
  • vaniljekorn af en stang vanilje
  • 2 tsk. smør
  • 1½ tsk. nescafé-pulver
  • 1 spsk. kogende vand
  • 50 g hakket mørk chokolade
  • Chokoladeglasur:
  • ½ dl vand
  • 50 g hakket mørk chokolade
  • ca. 3 dl flormelis

  1. Boller: Varm mælken, til den er fingervarm. Kom den i en skål. Udrør gæren heri. Tilsæt sukker, citronskal og æg. Smuldr smørret i halvdelen af hvedemelet, og rør det i. Tag dejen ud på bordet, og ælt den med resten af hvedemelet. Lad dejen hæve tildækket ca. 1 time.
  2. Creme:Pisk æggeblomme, majsstivelse, mælk, sukker og vaniljesukker sammen i en gryde. Varm det op, og kog det igennem ganske kort under piskning. Pisk smørret i. Kom cremen i en skål.
  3. Udrør nescafé-pulver i det kogende vand, og rør det i den varme creme. Smelt chokoladen direkte i den varme creme. Stil cremen tildækket i køleskabet.
  4. Rul dejen ud med en kagerulle i ca. 1 cm's tykkelse. Skær 18-20 firkanter ud. Pensl dem med sammenpisket æg. Læg 1 tsk. creme og 1 tsk. syltetøj på hvert stykke. Saml dejen omkring fyldet. Pensl sammenføjningerne med sammenpisket æg.
  5. Sæt bollerne med sammenføjningerne nedad på bagepapir. Lad bollerne efterhæve 15 min. Pensl bollerne med æg.
  6. Bag dem ca. 15-18 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe. Afkøl bollerne. 
  7. Kog vandet til glasuren op i en lille gryde. Tag gryden af varmen, og kom chokoladen i. Rør, til den er smeltet. Rør flormelis i til en glat glasur. Fordel glasuren på fastelavnsbollerne.