Fedtebrød - sådan laver du verdens bedste
Fedtebrød har formentlig fået sit navn, da man oprindelig brugte svinefedt i stedet for smør i kagerne. Glasuren har måske bidraget yderligere til dette navn, da den får kagerne til at skinne som de gode gammeldags fedtemadder.
30 stk. fedtebrød
Ingredienser
- Fedtebrød
- 125 g smør
- 125 g hvedemel
- ¼ tsk. hjortetakssalt
- 80 g sukker
- 80 g kokosmel
- Glasur:
- 200 g flormelis
- 4 spsk. vand
Sådan laver du fedtebrød
- 1. Smuldr smørret i melet. tilsæt hjortetakssalt, sukker og kokosmel. ælt dejen sammen, og rul den ud i 3 stænger. Læg dem på bagepapir, og tryk dem lidt flade. Bag stængerne ca. 15 min. ved 200 gr. på andenøverste ovnribbe.
- 2. Rør flormelis og vand sammen til glasur. smør glasuren på kagerne, mens de stadig er lune. skær kagerne i skrå snitter.