Fennikel-appelsinsalat med granatæble og ristede mandler
4
Ingredienser
- 1 fennikel
- 3 appelsiner
- ½-1 granatæble
- 1-1½ dl mandler
- 1-1½ lime, saften heraf
- ½ spsk flydende honning
- 1 tsk ingefær, fintrevet
- salt og peber
- 3 spsk purløg, finthakket
Sådan gør du
- Del fenniklen på langs. Skær stokken ud og kassér den. Snit fenniklen i tynde skiver – gerne på et mandolinjern. Skær skrællen af appelsinerne ved en skarp kniv, og skær appelsinerne i tykke skiver og herefter i mindre stykker.
- Halver granatæblet, og bank kernerne ud af skallen ved at banke på frugten med en grydeske – hold frugten henover en skål imens, så alle kernerne drysser ned i skålen, (pas på.. det kan godt sprøjte lidt med rød granatæblesaft, når du banker på skallen).
- Hak mandlerne og rist dem gyldne på en tør pande. Krydr med lidt salt
- Rør limesaft sammen med flydende honning, revet ingefær, salt og lidt frisk kværnet peber.
- Vend fennikel og appelsin sammen med marinaden i en salatskål eller på et fad og vend ristede, hakkede mandler, granatæblekerner og purløg i salaten kort før servering
- Server evt. til kylling.