Fennikelsalat med appelsin og nigellafrø

Fennikelsalat med appelsin og nigellafrø

4

Ingredienser

  • 200 g hvidkål
  • 1 fennikel
  • 1 appelsin eller blodgrape
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk æbleeddike eller hvidvinseddike
  • 1 knsp karry
  • salt og peber
  • 1 lime, saften heraf
  • 6 tørrede abrikoser i strimler
  • 2 spsk nigellafrø, evt. tørristet

Sådan gør du

  1. 1/ Snit hvidkål og fennikel i tynde strimler. Skær appelsinen i både og derefter i mindre stykker på ca. 1 cm.
  2. 2/ Lav en salat af fennikel, kål og appelsin, og vend det med friske korianderblade.
  3. 3/ Rør olie, æbleeddike, karry, salt, peber og limesaft sammen. Vend marinaden i salaten.
  4. 4/ Snit abrikoserne i strimler, og drys dem og nigellafrø over salaten. Servér.
  5. [185 kcal pr. person]
  6. Tip: Spis f.eks.150-200 gram laks til denne salat.