Fennikelsalat med appelsin og nigellafrø
4
Ingredienser
- 200 g hvidkål
- 1 fennikel
- 1 appelsin eller blodgrape
- 1 håndfuld frisk koriander
- 3 spsk olivenolie
- 1 spsk æbleeddike eller hvidvinseddike
- 1 knsp karry
- salt og peber
- 1 lime, saften heraf
- 6 tørrede abrikoser i strimler
- 2 spsk nigellafrø, evt. tørristet
Sådan gør du
- 1/ Snit hvidkål og fennikel i tynde strimler. Skær appelsinen i både og derefter i mindre stykker på ca. 1 cm.
- 2/ Lav en salat af fennikel, kål og appelsin, og vend det med friske korianderblade.
- 3/ Rør olie, æbleeddike, karry, salt, peber og limesaft sammen. Vend marinaden i salaten.
- 4/ Snit abrikoserne i strimler, og drys dem og nigellafrø over salaten. Servér.
- [185 kcal pr. person]
- Tip: Spis f.eks.150-200 gram laks til denne salat.