Fennikelsalat

Fennikelsalat med blommer & kikærter

Basis frokost.

1

Ingredienser

  • 100 g fennikel, fintsnittet
  • 75 g hvidkål, snittet i strimler
  • 100 g forkogte kikærter
  • 10 sukkerærter, delt på langs
  • ¼ rødløg, skåret i tynde skiver
  • 1 håndfuld hakket bredbladet persille eller babyspinat
  • 1 blomme, skåret i både
  • 1 spsk hasselnøddeolie
  • saften fra ½ lime
  • 1 tsk balsamico glace, f.eks. med citronsmag
  • 10 g mandler (tørristede)
  • Topping:
  • skovsyre
  • nigellafrø, tørristede på en pande
  • frysetørrede bær
  • evt. lidt friske bær saltflager

  1. Sådan gør du: Bland fennikel, hvidkål, kikærter, sukkerærter og hakket rødløg. Drys med hakkede friske urter. Vend salaten med hasselnøddeolie, limesaft og balsamico glace. Pynt salaten med mandler og toppingforslag.
  2. Din tallerken: Spis 150 g kød, f.eks. kylling eller fisk til retten. Alternativt kan du spise to æg.