Fennikelsalat med blommer & kikærter
Basis frokost.
1
Ingredienser
- 100 g fennikel, fintsnittet
- 75 g hvidkål, snittet i strimler
- 100 g forkogte kikærter
- 10 sukkerærter, delt på langs
- ¼ rødløg, skåret i tynde skiver
- 1 håndfuld hakket bredbladet persille eller babyspinat
- 1 blomme, skåret i både
- 1 spsk hasselnøddeolie
- saften fra ½ lime
- 1 tsk balsamico glace, f.eks. med citronsmag
- 10 g mandler (tørristede)
- Topping:
- skovsyre
- nigellafrø, tørristede på en pande
- frysetørrede bær
- evt. lidt friske bær saltflager
- Sådan gør du: Bland fennikel, hvidkål, kikærter, sukkerærter og hakket rødløg. Drys med hakkede friske urter. Vend salaten med hasselnøddeolie, limesaft og balsamico glace. Pynt salaten med mandler og toppingforslag.
- Din tallerken: Spis 150 g kød, f.eks. kylling eller fisk til retten. Alternativt kan du spise to æg.