Ferskentærter med cremefraiche og lavendel
Supernem tærte med sommerens søde ferskner. Se her, hvordan du bager en skøn ferskentærte med færdig butterdej. Hvis du vil servere en mere svalende dessert, kan du lægge en kugle vaniljeis på tallerken sammen med et stykke ferskentærte. Mums!
4
Ingredienser
- 4 skiver frossen butterdej, optøet
- 1 dl cremefraiche 38%
- 2 æggeblommer
- 2 + 2 spsk sukker
- 6-8 ferskner eller nektariner
- lavendler
Sådan laver du tærten
- Varm ovnen op til 220 gr. Skær hver plade butterdej ud i en cirkel eller firkant, læg dem på en bageplade med bagepapir på, og prik dejen med en gaffel.
- Rør cremefraiche sammen med æggeblommer og 2 spsk sukker. Fordel cremen på butterdejen, men lad en kant på 3 cm være fri hele vejen rundt.
- Halvér frugten, og fjern stenen. Skær hver frugt i 4-6 både, og fordel frugten på tærterne. Drys med det sidste sukker og bag i ca. 15 minutter til dejen puffer op, og bliver sprød.
- Lad tærterne køle lidt af, inden du spiser dem - evt. pyntet med lidt blomster fra lavendler.